We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Overwerk, overuren en meeruren in Loon

Overwerk, overuren en meeruren in Loon. In het kort.

• 'Overwerk' wordt in de loonberekening niet (meer) als aparte strook getoond.
• 'Overwerk' vindt u in het 'normale' rijtje met toeslagen.
• Loon meldt 'Meeruren' alleen bij onregelmatige parttimers (oproepkrachten), in deze situatie: in het verloningscherm blijft het aantal uren onder fulltime. Maar vervolgens worden via de + 'Overwerk'-uren ingegeven. Resultaat: 'Meeruren'.
• Als u een overwerktoeslag hebt ingevoerd met een percentage erbij (bijv. 140%), dan wordt dat percentage niet getoond in de loonberekening. Wel wordt het percentage boven de 100% van het uurloon vermeld als 'Opslag'. Dus in ons voorbeeld: 'Opslag overwerk 40%'.
Wilt u dat het percentage wél wordt getoond? Pas dan de omschrijving van het overwerk-'Type' ietsjes aan. Zet bijvoorbeeld een punt achter de omschrijving, of gebruik een underscore. Via 'Werkgever', 'Looncomponenten'.
• Bij oproepkrachten worden de overwerktypes met dezelfde omschrijving samengevoegd, tot 100% van het uurloon. Wilt u geen samenvoeging van overwerktypes met dezelfde omschrijving? Ook dan geldt: pas de omschrijving van het overwerk-'Type' ietsjes aan. Zet bijvoorbeeld een punt achter de omschrijving, of gebruik een underscore. Via 'Werkgever', 'Looncomponenten'.
• Bij voltijders en regelmatige parttimers worden de overwerktypes met dezelfde omschrijving sowieso nooit samengevoegd.