We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Voordelig en duidelijk

In een notendop

U houdt van duidelijke prijzen en voorwaarden. En terecht. Wij ook. Daarom houden we het met Loon graag eenvoudig en glashelder.

 • U neemt een abonnement op de versie van Loon die het beste bij u past: LoonBasis of LoonPro
 • U betaalt per kalenderjaar € 379,- voor LoonBasis of € 665,- voor LoonPro. Prijzen 2024.
 • Werkt u  met meerdere gebruikers tegelijk? Dan is er LoonNet. Vanaf € 1.320,-.
 • Alles is inclusief - updates, ondersteuning, alles. Geen verborgen kosten!
 • U kunt Loon gratis zestig dagen uitproberen en daarna zit u nergens aan vast
 • Opzeggen kan per jaar en heel eenvoudig via het Loon Portaal
 • U werkt met Loon op het Loon Portaal via een remote applicatie
 • Uw factuur is ook beschikbaar als UBL (Universal Business Language)

LoonBasis en LoonPro

Er zijn maar twee versies van Loon: LoonBasis en LoonPro.
 • Met LoonBasis kunt u een onbeperkt aantal werkgevers en werknemers verlonen in één beroepsgroep, plus de groep 00 Directeur-grootaandeelhouder (dga). LoonBasis is daarmee het ideale salarispakket voor één bedrijf.
 • Met LoonPro kunt u verlonen in alle 200 beroepsgroepen, voor een onbeperkt aantal werkgevers en werknemers. Deze versie is bij uitstek geschikt voor administratie-kantoren.
 • U werkt met Loon op het Loon Portaal via een remote applicatie

Er is niets wat u in LoonPro wel kunt, maar niet in LoonBasis. Ze zijn identiek. Het enige verschil is dus het aantal beroepsgroepen dat u kunt verlonen. LoonBasis: één en de DGA. LoonPro: alle 200.

Wilt u met meerdere gebruikers tegelijk in Loon werken? Dan is er LoonNet. Deze kan precies hetzelfde als LoonPro, maar LoonNet stelt u in staat met verschillende gebruikers tegelijkertijd in dezelfde administratie te werken (alleen tegelijk in dezelfde werkgever is niet mogelijk). LoonNet wordt vooral gebruikt door administratiekantoren.

Als u alleen pro forma salarisberekeningen wilt doen dan hebt u aan LoonCalculator genoeg (€ 190,- voor het jaar 2024). Daarmee kunt u geen lonen opslaan, en dus geen salarisadministratie voeren, en ook geen aangiften insturen.

Hoe werkt het?

Abonnement

Nieuwe gebruikers van Loon starten vrijwel altijd met de gratis probeerversie (zestig dagen). Deze gratis versie van Loon op het Loon Portaal is 100% functioneel, dus u kunt er direct mee aan de slag. En alles werkt, er is geen enkele beperking! Zelfs de loonaangifte naar de Belastingdienst en de diverse pensioenopgaven kunt u tót de knop 'Verstuur' gebruiken.

Na afloop van de proefperiode bent u niet automatisch abonnee. De keuze is helemaal aan u. Als u inderdaad betalend abonnee wordt, kunt u alle data die u al hebt ingevoerd in de probeerversie gewoon verder gebruiken. U ontvangt de Loon-factuur, en u gaat door waar u gebleven was. Dat is alles.

Loon werkt met een abonnementenmodel. Als u een abonnement op Loon neemt, installeren we voor u in januari de versie voor dat jaar. De rest van het jaar zitten we niet stil: doorlopend maken we het pakket nóg beter voor u, en dat resulteert in een aantal updates gedurende het jaar, die allemaal bij de prijs inbegrepen zijn.

Gratis uitproberen

Om te bepalen of Loon iets voor u is, kunt u het volledige programma zonder enige kosten zestig dagen lang uitproberen via het Loon Portaal. Zonder enige beperking: u kunt exporteren naar uw favoriete boekhoudprogramma, arbeidscontracten maken, enzovoort. Ook het aantal loonberekeningen, werkgevers of werknemers is onbeperkt. Alleen geen loonaangiftes naar de Belastingdienst.

Gedurende uw proefperiode kunt u zelfs volledig gebruikmaken van ons Kenniscentrum. En na afloop van de proefperiode bent u niet automatisch abonnee - hoewel we natuurlijk hopen dat u tegen die tijd een abonnement hebt afgesloten!

Opzeggen

Stopt u met uw bedrijf? Bent u niet langer tevreden over Loon? Opzeggen kan altijd: stuur ons voor het einde van het kalenderjaar een bericht via mijn.loon.nl en we beëindigen uw abonnement met ingang van het volgende jaar. Als u toegang wilt houden tot de Loon-gegevens online dan betaalt u 80,- euro per kalenderjaar. Dit zijn onze kosten voor Microsoft-licenties, voor onze eigen servers en het onderhoud. 

All-in prijzen

Nogmaals: al onze prijzen zijn all-in. We kennen geen modules, geen onderhoudscontracten, geen extra helpdesk-tarieven - niets daarvan. U betaalt alleen bij als u uw abonnement gedurende het jaar wilt omzetten naar een 'grotere' versie, bijvoorbeeld als u overstapt van LoonBasis naar LoonPro.

Sinds 2021 werkt u met een remote applicatie op het Loon Portaal.

Prijzen per kalenderjaar

De prijzen van Loon gelden voor het gehele kalenderjaar. Dus van 1 januari tot en met 31 december. Want in de nieuwste update staan ook altijd de gegevens en wijzigingen van de eerdere updates van het betreffende jaar (premies, minimumlonen, loonheffingsbedragen e.d.).

Met andere woorden: er wordt altijd volledig gebruik gemaakt van het lopende jaar. Vandaar de volledige prijs.

Bovendien zal een nieuwe gebruiker het gehele jaar (moeten) verlonen. Dus met terugwerkende kracht ook de lonen van januari tot en met 'nu' invoeren. Dit is immers verplicht voor de jaaropgave pensioen, de jaaropgave werknemer en het zogeheten voortschrijdend cumulatief rekenen.

Wij geven door bovengenoemde redenen gedurende het jaar ook geen korting op de abonnementsprijs.