Prijzen en producten

In een notendop

We hebben zelf een hekel aan ingewikkelde voorwaarden, daarom houden we het met Loon graag simpel. In een notendop:

  • U neemt een abonnement op de versie van Loon die het beste bij u past: LoonBasis of LoonPro
  • U betaalt per jaar € 250,- voor LoonBasis of € 493,- voor LoonPro. Prijzen 2019.
  • Werkt u  met meerdere gebruikers tegelijk? Dan is er LoonNet. Vanaf € 980,-.
  • Alles is inclusief - updates, ondersteuning, alles. Geen verborgen kosten!
  • U kunt Loon gratis drie maanden uitproberen en daarna zit u nergens aan vast
  • Opzeggen kan per jaar en heel eenvoudig via de e-mail
  • Onze facturen zijn ook beschikbaar als UBL (Universal Business Language)

LoonBasis en LoonPro

Er zijn maar twee versies van Loon: LoonBasis en LoonPro.
  • Met LoonBasis kunt u een onbeperkt aantal werkgevers en werknemers verlonen in één beroepsgroep, plus de groep 00 Directeur-grootaandeelhouder (dga). LoonBasis is daarmee het ideale salarispakket voor één bedrijf.
  • Met LoonPro kunt u verlonen in alle 200 beroepsgroepen, voor een onbeperkt aantal werkgevers en werknemers. Deze versie is bij uitstek geschikt voor administratie-kantoren.

Er is niets wat u in LoonPro wel kunt, maar niet in LoonBasis. Ze zijn identiek. Het enige verschil is dus het aantal beroepsgroepen dat u kunt verlonen. LoonBasis: één en de DGA. LoonPro: alle 200.

Wilt u met meerdere gebruikers tegelijk in Loon werken? Dan is er LoonNet. Deze kan precies hetzelfde als LoonPro, maar LoonNet stelt u in staat met verschillende gebruikers tegelijkertijd in dezelfde administratie te werken (alleen tegelijk in dezelfde werkgever is niet mogelijk). LoonNet wordt vooral gebruikt door administratiekantoren.

Als u alleen pro forma salarisberekeningen wilt doen dan hebt u aan LoonCalculator genoeg (€ 96,- voor het jaar 2019). Daarmee kunt u geen lonen opslaan, en dus geen salarisadministratie voeren, en ook geen aangiften insturen.

Hoe werkt het?

Abonnement

Nieuwe gebruikers van Loon starten vrijwel altijd met de gratis probeerversie (drie maanden). Deze gratis versie van Loon is 100% functioneel, dus u kunt er direct mee aan de slag. En alles werkt, er is geen enkele beperking!

Na afloop van de proefperiode bent u niet automatisch abonnee. De keuze is helemaal aan u. Als u inderdaad betalend abonnee wordt, kunt u alle data die u al hebt ingevoerd in de probeerversie gewoon verder gebruiken. U ontvangt de Loon-factuur met uw registratiecode. U voert die code in via het pakket, en u kunt verder waar u gebleven was. Dat is alles.

Loon werkt met een abonnementenmodel. Als u een abonnement op Loon neemt, downloadt u elk jaar rond de tweede week van januari de versie voor dat jaar vanaf Mijn Loon, onze website voor abonnees. De rest van het jaar zitten we niet stil: we werken doorlopend aan verbeteringen en dat resulteert in een aantal updates gedurende het jaar, die allemaal bij de prijs inbegrepen zijn.

Gratis uitproberen

Om te bepalen of Loon iets voor u is, kunt u het volledige programma zonder enige kosten drie maanden lang uitproberen. Zonder enige beperking: u kunt de aangifte Loonheffingen indienen, exporteren naar uw favoriete boekhoudprogramma, arbeidscontracten maken, enzovoort. Ook het aantal loonberekeningen, werkgevers of werknemers is onbeperkt.

Gedurende uw proefperiode kunt u zelfs volledig gebruikmaken van ons Kenniscentrum. En na afloop van de proefperiode bent u niet automatisch abonnee - hoewel we natuurlijk hopen dat u tegen die tijd een abonnement hebt afgesloten!

Opzeggen

Stopt u met uw bedrijf? Bent u niet langer tevreden over Loon? Opzeggen kan altijd: stuur ons voor het einde van het kalenderjaar een bericht via mijn.loon.nl en we beëindigen uw abonnement met ingang van het volgende jaar. Uiteraard kunt u de jaren van Loon waarmee u al verloond hebt daarna nog zo lang blijven gebruiken als u wilt, en houdt u recht op alle updates voor die jaren.

All-in prijzen

Nogmaals: al onze prijzen zijn all-in. We kennen geen modules, geen onderhoudscontracten, geen extra helpdesk-tarieven - niets daarvan. U betaalt alleen bij als u uw abonnement gedurende het jaar wilt omzetten naar een 'grotere' versie, bijvoorbeeld als u overstapt van LoonBasis naar LoonPro.

Prijzen per kalenderjaar

De prijzen van Loon gelden voor het gehele kalenderjaar. Dus van 1 januari tot en met 31 december. Want in de nieuwste update staan ook altijd de gegevens en wijzigingen van de eerdere updates van het betreffende jaar (premies, minimumlonen, loonheffingsbedragen e.d.).

Met ander woorden: er wordt altijd volledig gebruik gemaakt van het lopende jaar. Vandaar de volledige prijs.

Bovendien zal een nieuwe gebruiker het gehele jaar (moeten) verlonen. Dus met terugwerkende kracht ook de lonen van januari tot en met 'nu' invoeren. Dit is immers verplicht voor de jaaropgave pensioen, de jaaropgave werknemer en het zogeheten voortschrijdend cumulatief rekenen.

Wij geven door bovengenoemde redenen gedurende het jaar ook geen korting op de abonnementsprijs.