We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Over Loon Salarissoftware B.V.

Onze werkwijze

We hebben er plezier in de Loon-software steeds verder voor u te verbeteren. Innovatie en uw klanttevredenheid zijn wat ons drijft. Uw wensen en gebruikerservaringen vormen de basis om Loon nog mooier, uitgebreider en klantvriendelijker te maken. 

Een goed voorbeeld daarvan is de Loon Aangifte-Service (LAS) waarmee u heel eenvoudig uw aangiften loonheffingen instuurt. Zo omzeilen de Loon-gebruikers het officiële, gebruiksonvriendelijke kanaal van de fiscus. 

Nog een voorbeeld? De arbeidsovereenkomsten die u met Loon kunt maken. Dat was een wens die bij veel van onze gebruikers leefde. De meerwaarde die Loon bij de arbeidsovereenkomsten biedt, zit in de uitleg van de regels. Denkt u hierbij aan de Wet Werk & Zekerheid (WWZ), en de overige controles die zijn ingebouwd.

We staan dus open voor uw op- en aanmerkingen. U meldt ze aan ons Kenniscentrum, u vertelt erover bij onze cursussen. We kunnen niet al uw wensen in één keer realiseren, maar wel stap voor stap. In de loop der jaren is Loon dan ook steeds beter geworden, mede dankzij úw suggesties.

Onze filosofie qua administratie

Wij willen als het ware uw salarisadministrateur zijn, en u zoveel mogelijk werk uit handen nemen. In Loon zijn daarom alle regelingen, percentages en premies reeds aanwezig voor 200 beroepsgroepen. En die gegevens houden we voor u gedurende het jaar up-to-date. U hoeft al die wijzigingen dus niet zelf bij te houden en in te voeren. 

Met Mijn LoonDossier zet u de loonstroken, jaaropgaven en andere salarisoverzichten voor uw werknemers en werkgevers in de cloud. Als u een administratiekantoor hebt, is het handig als u per klant in één keer de periodieke overzichten voor de klant op het web kan zetten. Natuurlijk ter check van de loonstroken voordat u ze naar de werknemers zendt, maar ook bijvoorbeeld de maandelijkse journaalpost, betaallijst lonen, de subsidielijst, et cetera. Met Mijn LoonDossier kan dat alles snel en eenvoudig.

Bij de aangifte loonheffingen houden we uiteraard precies voor u bij welke eventuele correcties er ingestuurd moeten worden naar de fiscus. Dat geldt eveneens voor uw Opgaven loon en premie aan de pensioenfondsen.

De journaalposten uit Loon kunt u direct exporteren naar uw boekhoudpakket.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar waar het altijd op neerkomt: we maken het zo makkelijk mogelijk voor u!

Onze filosofie qua prijzen

We streven ernaar om u tegen de laagst mogelijke prijs een zo compleet mogelijk, gebruikersvriendelijk programma te bieden. Wij kiezen er bewust voor om door een lage prijs u als MKB'er de mogelijkheid te bieden om zelf de salarisadministratie te doen.

Voor administratiekantoren is er LoonPro waarmee de salarisadministrateur tegen een zeer gunstige prijs alle 200 beroepsgroepen kan verlonen.

Bij Loon loopt u nimmer tegen verborgen extra kosten aan, zoals onderhoudscontracten. De Loon-updates gedurende het jaar zijn namelijk gratis. Net als de ondersteuning door ons Kenniscentrum, het onbeperkt gebruik van Mijn LoonDossier, en het onbeperkt aantal werkgevers en werknemers dat u met het pakket kunt verlonen. De stijgende aantallen gebruikers bewijzen dat deze strategie voor u en voor ons voordelig uitpakt.

Onze geschiedenis

De voorloper van Loon Salarissoftware - RoosRoos Uitgevers B.V. - is opgericht in 1981 door Cor Roos en zijn zoon Marco. Het bedrijf begon als administratiekantoor.

RoosRoos kantoor aan de Kadoelenweg


In 1986 verscheen de eerste uitgave van de BrutoNetto-gids, waarin loonberekeningen voor de Groothandel werden afgedrukt. De uitgave sloeg aan. In de jaren daarna werd het aantal BrutoNetto-gidsen uitgebreid tot veertig variërend van Bakkers, Slagers en Kappers tot Schilders, Stukadoors en Schoonmakers.

1987. Artikel Telegraaf over BrutoNetto-Gidsen Roos en Roos

In 1993 werd een start gemaakt om deze BrutoNetto-gegevens op diskette te zetten. Vier jaar later werd het pakket uitgebreid met een module waarmee de gebruiker de lonen ook kon opslaan. Zo ontstond de eerste versie van een volwaardig loonprogramma.

Het loonprogramma werd steeds belangrijker voor ons. In 1999 besloten we te stoppen met het administratiekantoor en alle tijd en energie te wijden aan de loonproducten.

We zijn met name vanaf 2000 sterk gaan groeien. Sinds 2004 is Loon Salarissoftware zelfs het meest verkochte salarispakket van Nederland. We richten ons volledig op het MKB en administratiekantoren, waarbij de verhouding tussen die twee gebruikersgroepen ongeveer fifty-fifty is.

Ons hoofdkantoor was vanaf het prille begin gevestigd op de Kadoelenweg in Amsterdam-Noord. Maar dat pand werd de laatste jaren aan de krappe kant. Daarom zijn we in september 2010 verhuisd naar een nieuw pand in Landsmeer. Dat pand heet 'de Kantoorboerderij' omdat het een voormalige boerderij (uit 1910) betreft, die we volledig hebben laten restaureren.

Loon Salarissoftware B.V. is een klein bedrijf, er werken 21 mensen. Samen vormen we een hecht team.

 

Kamer van Koophandel-nummer: 34149465