We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Overwerk, overuren en meeruren in Loon

Geen samenvoeging van dezelfde overwerktoeslagen (oproepkrachten)?

• Bij oproepkrachten (onregelmatige parttimers) worden de overwerktypes met dezelfde omschrijving dus samengevoegd (tot 100% van het uurloon). Wilt u geen samenvoeging van overwerktypes met dezelfde omschrijving? Pas dan de omschrijving van het overwerk-'Type' ietsjes aan. Zet bijvoorbeeld een punt achter de omschrijving, of gebruik een underscore.

Voorbeeld tegengaan samenvoeging
U hebt twee maal 'Overwerktoeslag' ingevoerd. Eén van 120% en één van 200%. Die staan dan ook bij 'Werkgever', 'Looncomponenten'. Deze overwerktoeslagen zullen bij oproepkrachten (onregelmatige parttimers) worden samengevoegd in de loonberekening.

Dat gebeurt echter niet als u een kleine 'afwijking' ingeeft bij de Type-omschrijving. In het onderstaande voorbeeld voegen we een underscore toe bij de 120%-variant:

Loon salarissoftware Afbeelding: Tegengaan samenvoeging overwerktypes bij oproepkrachten

Het gevolg: de 'Overwerktoeslag_120%' en de 'Overwerktoeslag 200%' blijven ook bij de oproepkrachten altijd apart vermeld staan op de loonstrook.


Overwerk tegen 100%. Voorbeelden.

In de onderstaande voorbeelden kijken we naar verloningen van overwerk tegen 100% van het uurloon. Voor zowel een voltijder, deeltijder als oproepkracht.