We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Faq's Loon Online (Loon Portaal)

Werkt u met Loon al op een externe server?

Sommige bedrijven draaien Loon reeds op een externe server, vaak samen met hun andere programmatuur (zoals Microsoft Office).

Stel, u werkt nu met Loon op de servers van onderneming 'Extern BV'. Moet u bij zo'n constructie ook over op Loon Portaal? Ja. En dan hebt u daarbij twee opties.

1) U kiest ervoor om Loon Portaal voortaan alleen op de servers van Loon Salarissoftware te draaien. U maakt dan vanaf uw eigen pc's direct contact met de Loon-servers via de RDP-file.

Het bedrijf 'Extern BV' hebt u dan niet meer nodig voor Loon Salarissoftware.

Advies: neem contact op met 'Extern BV' om aan te geven dat u direct op de servers van Loon Salarissoftware gaat werken.

2) U kiest ervoor om Loon Portaal via de servers 'Extern BV' te blijven benaderen. U maakt dan vanaf uw eigen pc's nog steeds (eerst) contact met de servers van 'Extern BV', en daarvandaan met de Loon-servers via de RDP-file. Een soort tweetrapsraket, dus.

Het bedrijf 'Extern BV' hebt u dan dus nog steeds nodig om met Loon Salarissoftware te werken.

Advies: neem contact op met 'Extern BV' om aan te geven dat zij het tussenstation gaan vormen voor het werken met Loon (Online).

Web-methode

Er is ook een andere manier om verbinding te maken met het Loon Portaal: de web-methode. Met deze web-methode hebt u de RDP-file niet nodig, maar maakt u gebruik van uw internet-browser om op het Loon Portaal te komen. Beide methodes leiden naar het Loon Portaal, en u kunt ze door elkaar gebruiken… maar niet tegelijkertijd (dan wordt u op eerstgekozen route automatisch afgemeld).

Wilt u met de web-methode werken? Dan maakt u verbinding met het Loon Portaal via: www.loon.nl/web

Nadere informatie over de web-methode vindt u hier: https://www.loon.nl/handleiding/Andere_manier_inloggen_Loon_via_web_methode.pdf