We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Faq's Loon Online (Loon Portaal)

Rdp-bestand voor tweede pc installeren?

Haal hier het RDP-bestand op waarmee u verbinding maakt met Loon Portaal voor uw tweede Windows pc (derde Windows pc, et cetera): https://www.loon.nl/online/windows/loon-online-v2RDP

Let op: de volgende stappen hangen van uw webbrowser af. Wij beschrijven de werking van Microsoft Edge. Als u een andere browser gebruikt, kunnen er kleine verschillen zijn. We raden het gebruik van browser Mozilla Firefox af in dezen.

- Er verschijnt een downloadvenster onderaan uw scherm.
- Kies hier voor 'Opslaan als'.
- In het volgende venster kiest u voor 'Bureaublad'. Dat is de locatie waar het RDP-bestand wordt opgeslagen.
- Kies voor 'Opslaan'.
- Na het downloaden kunt u direct de file 'Openen', of naar uw bureaublad gaan om daar de file te dubbelklikken.
- Loon Portaal wordt opgestart.

Er verschijnt nu het venster Voer uw referenties in. Geef eerst uw gebruikersnaam in (eindigend op @online.loon.nl) en in het tweede veld het wachtwoord. Klik op 'OK'.

Na enkele seconden verschijnt de Loon Portaal-omgeving op uw 'volgende' pc.

Web-methode

Er is ook een andere manier om verbinding te maken met het Loon Portaal: de web-methode. Met deze web-methode hebt u de RDP-file niet nodig, maar maakt u gebruik van uw internet-browser om op het Loon Portaal te komen. Beide methodes leiden naar het Loon Portaal, en u kunt ze door elkaar gebruiken… maar niet tegelijkertijd (dan wordt u op eerstgekozen route automatisch afgemeld).

Wilt u met de web-methode werken? Dan maakt u verbinding met het Loon Portaal via: www.loon.nl/web Dat geldt ook voor uw tweede, derde et cetera machine.

Nadere informatie over de web-methode vindt u hier: https://www.loon.nl/handleiding/Andere_manier_inloggen_Loon_via_web_methode.pdf