We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Vakantiegeldverloning

Vakantiegeldverloning via taak in Loon Vandaag? Gebruik 'Planning'

U kunt de verloning van het vakantiegeld  op (laten) nemen in Loon Vandaag. Dat is handig want zo 'vergeten’ Loon en u de vakantiegeldverloning niet. Bovendien kunt u de verloning van de reguliere periode en de vakantiegeldbetaling op die manier via 'Start taak' tezamen laten uitvoeren.

Ga naar de vaste werkgeversgegevens, tabblad 6 'Planning'. Geef daar aan wanneer het vakantiegeld verloond moet worden. In ons voorbeeld in mei:

Loon salarissoftware Afbeelding: Werkgever, Planning, Vakantiegeld
Afbeelding: Werkgever, Planning, Vakantiegeld

Periode meer of minder reserveren bij de uitbetaling?
In sommige bedrijven is het gebruikelijk om (bijvoorbeeld) eind mei het vakantiegeld inclusief de vakantiereservering van de maand juni uit te betalen. Dit onder meer om het rentenadeel voor de werknemer te compenseren, die immers elf maanden geen rente trekt van zijn vakantiereservering. Als u inderdaad een extra periode wilt laten reserveren bij de uitbetaling dan vult u bij '+ perioden' een 1 in bij het bovenstaande scherm.

Wilt u juist een periode vakantiegeld mínder laten reserveren bij de uitbetaling dan vult u bij '+ perioden' een -1 in bij het bovenstaande scherm. Dus met een minteken ervoor. Zo'n situatie kan optreden als de werkgever in mei het vakantiegeld uitbetaalt, en reserveert van 1 mei tot en met 30 april. Dan wilt u de reservering van mei zelf niet meenemen in de uitbetaling, anders zouden er 13 reserveringsmaanden worden uitgekeerd.

U leest uitgebreid over een reserveringsperiode extra of juist minder in deze uitleg:https://www.loon.nl/Handleiding/Vakantiegeld_reserveringperiode_extra_of_juist_minder.pdf