We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Transitievergoeding

Hoe legt u de transitievergoeding vast in Loon?

1) De transitievergoeding kunt u alleen invoeren in een periode ná de laatste reguliere verloning. Dus als de werknemer in oktober voor het laatst heeft gewerkt, dan kiest u voor de transitievergoeding de periode november of later.

2) Uiteraard verloont u eerst nog het vakantiegeld, de eventuele resterende vrije dagen of voorschotten van de vertrekkende werknemer. Doe dit via het bestaande dienstverband.

3) Hierna maakt u een nieuw dienstverband aan om de transitievergoeding te verlonen. Selecteer werknemer, ‘Nieuw’, tweede optie ‘Maak nieuw dienstverband voor XXX’ en dan de eerste sub-optie ‘Het nieuwe dienstverband volgt op het oude’.

4) Geef bij het nieuwe dienstverband als datum ‘In dienst’ een datum waarop de werknemer niet meer in dienst is. Als de werknemer op 31 oktober uit dienst gaat, kunt u bijvoorbeeld 1 november als datum in dienst ingeven.

5) Geef bij het nieuwe dienstverband als datum ‘Uit dienst’ een datum in die in ieder geval gelijk met of na de datum 'In dienst’ ligt. In ons voorbeeld zou dat 1 november kunnen zijn.

6) Kies op het tabblad ‘Loon’, ‘Loonheffing’ voor de Groene tabel. ‘Met of zonder loonheffingskorting’ hetzelfde als de werknemer had bij de witte tabellen.

7) U kunt bij het nieuwe dienstverband de nihil-verloning en de transitievergoeding in één keer verlonen. Dus tegelijkertijd.

8) Vink bij de verloning daartoe de optie ‘Nihil’ aan bij het nieuwe dienstverband. Dit wordt in ons voorbeeld bij de verloning strook ‘11’: de maand november.

9) Kies via het plusje nu direct voor de Incidentele beloning ‘Transitievergoeding’. Stap 8 en 9 zien er tezamen zo uit:

Loon salarissoftware Afbeelding: Gegevens voor verloning, Nihil-loon en Transitievergoeding tezamen

Afbeelding: Gegevens voor verloning, Nihil-loon en Transitievergoeding tezamen

10) Na de keuze voor ‘Transitievergoeding’ verschijnt dit scherm:

Loon salarissoftware Afbeelding: Incidentele beloning, Transitievergoeding

Afbeelding: Incidentele beloning, Transitievergoeding

11) Vul het bedrag voor de transitievergoeding in. Dit wordt - in ons voorbeeld - bij de verloning strook 11A: Incidentele beloning in de maand november.

12) Kies ‘Verloon’. De nihil-verloning en de transitievergoeding worden nu samen gedraaid, en verschijnen in beeld. De nihil-verloning dus als periode 11, de transitievergoeding als periode 11A.

13) Over de transitievergoeding wordt loonheffing betaald tegen de groene tabel. Geen werknemersverzekeringen, alleen de werkgeversheffing Zvw.

14) Sla de lonen op met ‘OK’ en vervolgens  met ‘Ja’.