We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Resultaten van verlonen

Herrekenen van meerdere lonen

Wanneer herrekenen van meerdere of alle lonen?

Zoals gezegd: door herrekening of het opnieuw berekenen van een loon, ontstaan er verschillen in de loonstrook. Soms heeft deze wijziging te maken met een correctie in onze software maar het kan ook zijn dat er premies met terugwerkende kracht zijn gewijzigd.

In die gevallen zult u een hele reeks aan salarissen moeten herrekenen. Dan ziet u daarna in plaats van één loonperiode een hele reeks loonperiodes staan. En in de meeste gevallen voor al uw werknemers.

Maar dat maakt voor de werking van de (serie)verloningen niet uit. U kunt nog steeds vanuit de 'cockpit' werknemers markeren, lonen per periode oproepen, de verschillen zien, et cetera. En uiteraard zorgt Loon er ook dan voor dat de nabetaling c.q. terugvordering vanzelf in de volgende periode plaatsvindt, als u dat wilt.

In onderstaand voorbeeld is eind november met terugwerkende kracht tot 1 januari de premie WGA-vast herrekend. Voor alle werknemers. Dat levert uiteraard een flinke lijst aan wijzigingen op:

Loon salarissoftware Afbeelding: Verloning opslaan? Na herrekenen Afbeelding: Resultaten na herrekenen

De werking van Loon blijft in dezen - ondanks de lange lijst met vele (kleine) wijzigingen - hetzelfde. Loon zal u na 'OK' nog steeds vragen of u de bestaande lonen wilt vervangen, en het verschil in een volgende loonperiode wilt verrekenen of niet:

Loon salarissoftware Afbeelding: Verloning opslaan? Na herrekenen

Afbeelding: Verloning opslaan? Na herrekenen

Meer info over herrekenen en opnieuw verlonen
Meer informatie over herrekenen en opnieuw verlonen, vindt u hier: https://www.loon.nl/Handleiding/Herrekenen_en_opnieuw_verlonen.pdf