We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Mijn.loondossier.nl. Uitgebreide uitleg

Stappenplan voor het overnemen van een werkgever naar mijn.loondossier.nl

Om een werkgeversaccount over te nemen van de ene Loon-gebruiker naar de andere Loon-gebruiker (bijv. werkgever brengt loonadministratie onder bij een ander administratiekantoor, beide werken met Loon), volgt u deze stappen.

1. Logt u in op uw Mijn LoonDossier-account met uw klantnummer en wachtwoord.

2. Kies op tabblad Werkgevers voor '+ Werkgever overnemen'

3. Vul nu het e-mailadres, de gebruikersnaam en het loonheffingennummer in van de betreffende werkgever (deze gegevens kunt u opvragen bij de werkgever zelf) en kies voor 'Stuur omzetlink'.

4. De werkgever ontvangt vervolgens een e-mail met daarin een link (beperkt houdbaar). Via het klikken op deze link kan de werkgever, na inloggen op mijn.loondossier.nl, kiezen voor omzetten of weigeren. Bij de keuze 'Weigeren' gebeurt er uiteraard niets. Bij de keuze 'Omzetten' zal de werkgever omgezet worden naar het Mijn LoonDossier-account van u als Loon-gebruiker.

Klaar! U kunt nu via Loon bestanden plaatsen op Mijn LoonDossier van deze overgenomen werkgever. De werkgever behoudt het eigen Mijn LoonDossier-account en zal de geplaatste bestanden zien van zowel de oude Loon-gebruiker als de door u geplaatste bestanden.

U zult bij het kiezen van de werkgever vanaf uw eigen Mijn LoonDossier-account uiteraard alleen de door u vanuit Loon geplaatste Loonbestanden zien, en nĂ­et de bestanden die het oude kantoor heeft geplaatst.