We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Eigen pensioenregeling in Loon

Franchise en/of Maximum eigen pensioenregeling?

Wilt u voor alle werknemers tegelijk aangeven dat er sprake is van een franchisebedrag (= vrijgesteld bedrag waarover geen premie wordt berekend) voor de eigen pensioenregeling? Dat kunt u dat eveneens regelen via:
• 'Werkgever'
• Tabblad 2, 'Premies', Wijzig premies’:

Loon salarissoftware Afbeelding: Wg, Wijzig premies, Franchise en Maximum eigen pensioenregeling
Afbeelding: Wg, Wijzig premies, Franchise en Maximum eigen pensioenregeling

Als u bij 'Franchise Eigen pensioenregeling per jaar' bijvoorbeeld 10.000 invult, dan wordt er pas pensioenpremie gerekend als het salaris € 10.001 of hoger bedraagt (cumulatief voor het betreffende jaar). De eerste € 10.000 zijn 'vrijgesteld'.

Eenzelfde werkwijze geldt voor een eventueel maximumbedrag. Wilt u dat er boven de € 75.000 per jaar (cumulatief voor het betreffende jaar) geen eigen pensioenpremie meer wordt berekend? Dan vult u bij 'Maximum Eigen pensioenregeling per jaar' dat bedrag in. Er zal dan vanaf een cumulatief salaris van boven de € 75.001 geen pensioenpremie meer worden berekend.

Beide velden invullen, kan natuurlijk ook. In ons voorbeeld wordt er dan alleen de eigen pensioenpremie berekend tussen de € 10.001 en € 75.000 (cumulatief salaris voor het betreffende jaar).

De basis voor het salaris, hebt u reeds eerder aangegeven in dit scherm 'Werkgever', tabblad 2, 'Premies', 'Wijzig premies'. Zie de voorgaande hoofdstukjes.