We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Bewaarplicht en controle Belastingdienst

Eerdere jaren Loon Online vanaf 2020 (opnieuw) gebruiken?

Sinds 2020 is er Loon Online, dat draait in de private cloud op onze Nederlandse servers. Als u een bestaande, betalende Loon-gebruiker bent, vindt u op Loon Online ook de jaren van vóór het huidige. Die kunt u dus te allen tijde openen zoals u gewend bent. U hoeft Loon 2020 en de jaren daarna dus niet opnieuw te installeren.

Hebt u Loon echter opgezegd en wilt u wel toegang houden tot Loon Online dan betaalt u rond de € 80 per jaar. Voorbeeld: u werkte met Loon Online in 2020 en 2021. U ontvangt dan jaarlijks een factuur van totaal zo’n € 80 om toegang te houden tot die twee jaren.

Wat zijn de redenen van de jaarlijkse terugkerende kosten van € 80 voor uw Loon Online-administraties, ook al hebt u uw Loon-abonnement voor 'de toekomst' opgezegd? Loon Online  draait in de cloud. De investeringen in extra serveropslag en in licentiekosten (Microsoft) van Loon Online betekenen voor ons bedrijf een kostenverhoging van € 80 per jaar, per klant. Daar maken we geen winst op.

Deze kosten spelen dus ieder jaar weer. Dat geldt voor ons, maar daarmee ook voor de Loon Online-gebruikers van 'oude' jaren.