Bewaarplicht en controle Belastingdienst

Eerdere jaren Loon Online vanaf 2020 (opnieuw) gebruiken?

Sinds 2020 is er Loon Online, dat draait in de private cloud op onze Nederlandse servers. Als u een bestaande, betalende Loon-gebruiker bent, vindt u op Loon Online ook de jaren van vóór het huidige. Die kunt u dus te allen tijde openen zoals u gewend bent. U hoeft Loon 2020 en de jaren daarna dus niet opnieuw te installeren.

Hebt u Loon echter opgezegd en wilt u wel toegang houden tot Loon Online dan betaalt u 75 euro per jaar. Voorbeeld: u werkte met Loon Online in 2020 en 2021. U ontvangt dan jaarlijks een factuur van totaal 75 euro om toegang te houden tot die twee jaren.

Wat zijn de redenen van de jaarlijkse terugkerende kosten van 75 euro voor uw Loon Online-administraties, ook al hebt u uw Loon-abonnement voor 'de toekomst' opgezegd? Loon Online draait in de cloud. De investeringen in extra serveropslag en in licentiekosten (Microsoft) van Loon Online betekenen voor ons bedrijf een kostenverhoging van € 75 euro per jaar, per klant. Daar maken we geen winst op.

Deze kosten spelen dus ieder jaar weer. Dat geldt voor ons, maar daarmee ook voor de Loon Online-gebruikers van 'oude' jaren.