We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

7: Werknemers

7.3 Rekeningnummers loonbeslag en overige betalingsregelingen

Op het tabblad 'Personalia', 'Rekeningen' van de werknemer voert u het rekeningnummer in van bank of giro van de werknemer waarnaar de betreffende netto bedragen moeten worden overgemaakt:

Loon salarissoftware Afbeelding: Werknemersgegevens, Personalia, Rekeningen
Afbeelding: Werknemersgegevens, Personalia, Rekeningen

Rekening voor loonbetalingen
In het veld 'Rekening voor loonbetalingen' voert u het rekeningnummer in voor de reguliere loonbetaling.

Tenaamstelling, Woonplaats en Kenmerk
Met de opties 'Tenaamstelling', 'Woonplaats' en 'Kenmerk' kunt u de betalingen naar de rekening van een andere persoon of instelling laten overmaken. Met de optie 'Kenmerk' kunt u nader specificeren.

Op de loonstrook worden alleen het bedrag en het rekeningnummer vermeld. Dus niet de (afwijkende) tenaamstelling en woonplaats.

Loonbeslag en overige betalingsregelingen
Het kan zijn dat niet het volledige nettoloon gestort dient te worden op het opgegeven rekeningnummer van de werknemer. Dit kan zijn vanwege het feit dat er beslag is gelegd op het loon van de werknemer, maar ook bijvoorbeeld omdat de werknemer een deel naar een spaarrekening overgemaakt wenst te krijgen. Alle betalingen die niet naar de primaire bankrekening van de werknemer moeten gaan, kunt u nu verwerken bij de vaste werknemersgegevens, op het tabblad 2 Loon, Betalingsregelingen:

Loon salarissoftware Afbeelding: Werknemersgegevens, Loon, Betalingsregelingen
Afbeelding: Werknemersgegevens, Loon, Betalingsregelingen

Wanneer u op de knop 'Voeg toe' klikt, dan kunt u gaan kiezen voor het soort betalingsregeling. Bovenstaand zijn er al enkele ingevoerd.

Bij loonbeslag is er altijd een deel van het loon waarop geen beslag gelegd mag worden, dit is de zogenoemde beslagvrije voet. Loon kan niet bepalen wat de beslagvrije voet is voor de desbetreffende werknemer, dit is namelijk afhankelijk van de persoonlijke situatie van de werknemer. In het algemeen zal het zo zijn dat de deurwaarder vaststelt wat de beslagvrije voet is voor de werknemer.

In deze uitleg leest u meer over het loonbeslag en betalingsregelingen: https://www.loon.nl/Handleiding/Loonbeslag_betalingsregelingen.pdf