We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

13: Instellingen en voorkeuren

13.8 Werkgever. PDF en overzichten

Zoals beschreven in de intro van hoofdstuk 10 'Overzichten': alle overzichten op Loon zijn opgemaakt. De overzichten zijn (ook) als pdf beschikbaar. Dus alle boekhoudkundige overzichten, werknemersoverzichten, enzovoort. U kunt ook de voorbedrukte loonstrook als pdf opslaan. U kunt dus uw werknemers iedere periode de loonstrook in pdf-formaat per e-mail toesturen.

Het tabblad ziet er 'default' als volgt uit:

Loon salarissoftware Afbeelding: Werkgeversinstellingen, pdf
Afbeelding: Werkgeversinstellingen, pdf

Lettergrootte, kop- en voetteksten
Op dit tabblad 'pdf en overzichten' kunt u aangeven welk lettertype en welke lettergrootte de diverse teksten moeten krijgen. De teksten zijn nader ingedeeld naar 'Algemeen', 'Kop 1', 'Kop 2', 'Koptekst' en 'Voettekst'.

U kunt in de koptekst en voettekst door uzelf gewenste tekst opgeven. Standaard staan daarbij aangegeven de datum (#Datum#), het bedrijf (#Bedrijf#) en de paginanummering (#Pagina#). U kunt die echter verplaatsen (via Ctrl X, Ctrl V) of weghalen. Vanzelfsprekend kunt u ook uw eigen kop- en voetteksten ingeven. Let op: De kop- en voetteksten verschijnen niet op de pdf's van de voorbedrukte loonstroken.

Kleur en voorbeeld loonstrook
U kunt de kleur van de voorbedrukte pdf-loonstrook naar eigen wens instellen.

Afdrukken naar pdf-bestand
Bij het afdrukken van een overzicht komen de door u gewenste pdf-instellingen daadwerkelijk tot uiting. Wij kiezen als overzicht voor de 'Journaalpost 1'. Als u die kiest via 'Journaals' (zie hoofdstuk 10), en dan op het pdf-icoontje klikt, dan verschijnt dit scherm:

Loon salarissoftware Afbeelding: Overzichten, Afdrukken, pdf-bestand

Afbeelding: Overzichten, Afdrukken, pdf-bestand

U kunt hier zelf de naam van het bestand ingeven. In ons voorbeeld: Journaalpost Active, januari 2024.pdf'.

U kunt het bestand opslaan in het dossier van de werkgever (zie hoofdstuk 6.6).

Verder hebt u de keuze om de pdf te laten zien op het scherm ('Toon op scherm'), of af te drukken ('Afdrukken op printer'). Bij deze laatste optie kunt u de gewenste printer uit het lijstje kiezen. Die lijst met printers is uiteraard afhankelijk van de printers die u op kantoor hebt.

Dit betreft een overzicht dus kunt u het ook klaarzetten voor het web (mijn.loondossier.nl). In hoofdstuk 16 leest u daar meer over.

Wij hebben in dit voorbeeld als optie aangegeven 'Toon op scherm'. Na 'OK' wordt dan ook Adobe Acrobat geopend en u ziet de journaalpost als pdf staan, inclusief de eventuele kop- en voetteksten:

Loon salarissoftware Afbeelding: Overzicht als pdf-bestand

Afbeelding: Overzicht als pdf-bestand