We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Voorbereiden periodieke opgaven pensioenuitvoerders

Leveranciers- en aansluitnummers bij 'tabblad 9 Pensioen'

Op tabblad 9 'Pensioen' bij de werkgever vult u de gegevens in van de werkgever. NB Loon is zo slim om alleen de pensioenuitvoerder te laten zien die voor 'deze werkgever' geldt.

In dit scherm kunt u (eveneens) het leveranciersnummer invullen. Als u het leveranciersnummer leeglaat dan gebruikt Loon het leveranciersnummer uit het menu 'Extra', ' Uw klantgegevens'. Zie hierboven.

Wanneer u zowel op tabblad 9 'Pensioen' als bij 'Uw klantgegevens' een leveranciersnummer hebt ingegeven, dan zal het leveranciersnummer dat u hebt ingegeven op tabblad 9 'Pensioen' gebruikt worden. De gegevens op tabblad 9 'Pensioen' gaan dus voor op die van 'Uw klantgegevens'.

Het aansluitnummer werkgever is logischerwijze van degeen vóór wie wordt ingestuurd. Dat is altijd de werkgever. Let op: in onderstaand scherm worden alle pensioenuitvoerders getoond. Bij u zal alleen de pensioenuitvoerder van de betreffende sector in beeld worden gebracht.

Loon salarissoftware Afbeelding: Werkgever, tabblad 9
Afbeelding: Werkgever, tabblad 9 'Pensioen', 'Aansluitnummers' (alle uitvoerders getoond)


Gebruikersnaam en wachtwoord
Op hetzelfde scherm 'Pensioen' vult u uw gebruikersnaam en wachtwoord in van het account (op het web) van de pensioenuitvoerder:

Loon salarissoftware Afbeelding: Werkgever, 'Pensioen', 'Gebruikersnaam' en 'Wachtwoord' (
Afbeelding: Werkgever, 'Pensioen', 'Gebruikersnaam' en 'Wachtwoord' (alle uitvoerders getoond)

Nogmaals: Loon laat in het echt alleen de pensioenuitvoerder zien die voor 'deze werkgever' geldt. Bovenstaande screendump laat ze - voor het complete beeld - allemaal zien.

Als u de Loon Salarissoftware-klant én de werkgever bent, dan kan het niet fout. U vult uw eigen gebruikersnaam en wachtwoord in dat u 'op het web' bij de pensioenuitvoerder hebt.

Hebt u echter een administratiekantoor? Dan zijn er twee mogelijkheden.
1) U bent gemachtigd voor het account van deze werkgever. Vul dan uw eigen gebruikersnaam en wachtwoord hier in. Dat wil zeggen de gebruikersnaam en wachtwoord die u via de machtiging van deze pensioenuitvoerder hebt ontvangen.
2) U bent niet gemachtigd voor het account van deze werkgever. Vul dan de gebruikersnaam en wachtwoord van de werkgever in. Weet u die niet? Neem dan contact op met de werkgever (uw cliënt).