We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Aanzegplicht en Vergoeding niet-nakoming aanzegplicht

Vergoeding niet-nakoming aanzegplicht in Loon. Werknemer blijft in dienst


De aanzegvergoeding betreft – ook wanneer de werknemer in dienst blijft - een bijzondere beloning uit vroegere dienstbetrekking. U dient voor deze verloning een nieuw dienstverband aan te maken.

Als de werknemer is dienst blijft, hoeft u uiteraard niet eerst het vakantiegeld, de eventuele resterende vrije dagen of voorschotten van de werknemer te verlonen.

1) Maak een nieuw dienstverband aan om de vergoeding te verlonen. Selecteer werknemer, 'Nieuw’, tweede optie 'Maak nieuw dienstverband voor XXX’ en dan de tweede sub-optie 'Het nieuwe dienstverband loopt gelijktijdig met het oude'’.

2) Geef bij het nieuwe dienstverband als datum 'In dienst’ een datum na het oorspronkelijke dienstverband. Als de werknemer oorspronkelijk op 31 oktober uit dienst zou gaan, kunt u bijvoorbeeld 1 november als datum in dienst ingeven.

3) Geef bij het nieuwe dienstverband als datum 'Uit dienst’ een datum in die in ieder geval op of na de datum 'In dienst’ ligt. In ons voorbeeld zou dat 1 november kunnen zijn.

4) Kies op het tabblad 'Loon’, 'Loonheffing’ voor de Groene tabel. 'Met of zonder loonheffingskorting’ hetzelfde als de werknemer had bij de witte tabellen.

5) U kunt bij het nieuwe dienstverband de nihil-verloning en de vergoeding niet-nakoming aanzegplicht in één keer verlonen. Dus tegelijkertijd.

6) Vink bij de verloning daartoe de optie 'Nihil’ aan bij het nieuwe dienstverband.

7) Kies via het plusje nu direct voor de Incidentele beloning 'Vergoeding niet-nakoming aanzegplicht':

Stap 6 en 7 zien er tezamen zo uit:

Loon salarissoftware Afbeelding: Nihil-loon en Vergoeding niet-nakoming aanzegplicht tezamen

Afbeelding: Nihil-loon en Vergoeding niet-nakoming aanzegplicht tezamen

8) Het schermpje 'Vergoeding niet-nakoming aanzegplicht’ verschijnt:

Loon salarissoftware Afbeelding: Vergoeding niet-nakoming aanzegplicht
Afbeelding: Vergoeding niet-nakoming aanzegplicht

9) Vul het bedrag in en dan 'OK’.

10) Over de vergoeding wordt loonheffing betaald tegen de groene tabel. Geen werknemersverzekeringen, alleen de werkgeversheffing Zvw.