We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Pensioen-uurloon januari = grondslag pensioenpremies

2) Toeslagen met pensioenpremie

U kunt Loon pensioenpremie laten berekenen over door uzelf ingevoerde toeslag(en). Ook die toeslag gaat dan automatisch mee in de grondslagberekening: het pensioen-uurloon.

Zo´n toeslag maakt u via 'Toeslag', 'Nieuw type'. Een toeslag waarover ook pensioen moet worden berekend, kan vóórkomen in alle sectoren, dus niet alleen voor sectoren waarbij een grondslag vereist is.

Import vanuit Loon het voorgaande jaar
Hebt u in Loon - in het voorgaande jaar - reeds zelf een toeslag ingevoerd waarover pensioenpremie moet worden berekend? Dan heeft Loon van het huidige jaar die uit Loon van het voorgaande jaar geïmporteerd. Daar hebt u dan geen omkijken naar. Loon neemt ook die toeslag vanzelf mee in de grondslagberekening.

Meer uitleg
Hier vindt u meer informatie over hoe u zelf een toeslag invoert waarover pensioenpremie moet worden berekend: https://www.loon.nl/Handleiding/Pensioenpremie_toeslag.pdf

Hoe weet u nu of een toeslag wel of niet moet worden meegenomen in de berekening van de pensioenpremie? Dat verschilt per sector, en per soort toeslag. Het hangt er maar net vanaf wat de CAO ervan zegt. Raadpleeg die dus in geval van twijfel.