We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Uniforme Pensioenaangifte (UPA) TKP in Loon

Inzenden van de UPA PME. Meer info

Voor de risicogroepen 10 Metaalindustrie en 11 Electrotechnische industrie (beide vallend onder PME) moet er voor het insturen van UPA een keuze gemaakt worden tussen twee regelingen, namelijk inclusief of exclusief variabele bestandsdelen. Deze keuze is afhankelijk van het door de werkgever afgesloten contract met het pensioenfonds. Wanneer het voor u niet duidelijk is welke regeling bij u van toepassing is, adviseren wij u om contact op te nemen met het pensioenfonds.

De keuze inclusief of exclusief variabele bestandsdelen zal automatisch worden toegepast op het regelingkenmerk van de ’Vrijwillige aanvullende WIA-excedentregeling’ indien van toepassing:

Loon salarissoftware Afbeelding: Pensioenaangifte UPA PME, Inzenden pensioenaangifte

Afbeelding: Pensioenaangifte UPA PME, Inzenden pensioenaangifte

Wanneer er bij een of meer werknemers ook een ‘Vrijwillige aanvullende excedentregeling’ van toepassing is moet er nog een extra keuze gemaakt worden. Namelijk ‘Laag’ of ‘Hoog’. Ook deze keuze is afhankelijk van het contract van de werkgever met het pensioenfonds:

Loon salarissoftware Afbeelding: Pensioenaangifte UPA PME, Inzenden pensioenaangifte

Afbeelding: Pensioenaangifte UPA PME, Inzenden pensioenaangifte

NB In totaal kunnen er acht regelingen en regelingkenmerken voorkomen. Door uw bovenstaande twee keuzes weet Loon welke regelingkenmerken er doorgegeven moeten worden aan het pensioenfonds.