Toelichting Verwerkersovereenkomst Loon Salarissoftware B.V.

Let op: wat gaat buiten Loon Salarissoftware B.V. om?

Voor alle duidelijkheid nog twee zaken die wel de AVG betreffen, maar buiten Loon Salarissoftware B.V. om gaan.
1) Voor puur het gebruikmaken van Loon is geen Verwerkersovereenkomst benodigd tussen u en Loon Salarissoftware B.V.. U hebt namelijk het programma lokaal op uw computer gedownload en geïnstalleerd. De verwerking gaat buiten Loon Salarissoftware B.V. om. Zorgt u dus zélf voor een goed beveiligde omgeving op uw kantoor.


2) Als een werkgever de salarisadministratie aan een salarisverwerker (zoals een administratiekantoor) heeft uitbesteed dan moet er in het kader van de AVG een zogeheten Verwerkersovereenkomst worden opgezet tussen de werkgever en het administratiekantoor. Het administratiekantoor ('derde partij') wordt in deze constructie binnen de AVG een 'Verwerker' genoemd. De werkgever wordt in deze constructie gezien als de 'Verwerkingsverantwoordelijke'.

In zo'n opzet is het theoretisch zo dat de werkgever ('Verwerkingsverantwoordelijke') een Verwerkersovereenkomst aanbiedt aan het administratiekantoor ('Verwerker') om ervoor te zorgen dat alle in de Verwerkersovereenkomst opgenomen regels worden nageleefd. Ook dit gaat in de zin van de AVG buiten Loon Salarissoftware B.V. om. Het is sec een zaak tussen u en uw cliënt(en).