Exporteren journaalpost naar SnelStart

Export naar zowel versie 11 als versie 12 gaat niet meer


SnelStart en Loon hebben een gezamenlijke mailing naar u gestuurd.

Koppeling vanuit Loon met SnelStart
Wanneer u als administratiekantoor met zowel het salarispakket Loon als het boekhoudpakket SnelStart werkt, dan is het uiteraard mooi wanneer de journaalposten vanuit Loon automatisch worden geboekt in de juiste administratie in SnelStart.

Die mogelijkheid bieden Loon en SnelStart u ook. Met de ontwikkelingen rondom SnelStart 12 kunt u daar echter wel tegen een aantal beperkingen oplopen.

SnelStart 12
In SnelStart 12 maken we gebruik van een ander bestandsformaat dan in alle vorige versies van SnelStart. Wanneer u SnelStart 12 installeert, zal de koppeling vanuit Loon via de Gateway van SnelStart 12 lopen, en dus altijd op zoek gaan naar een administratie in het nieuwe bestandsformaat.

Concreet betekent dit, dat wanneer u SnelStart 12 hebt geïnstalleerd u niet meer kunt koppelen met administraties in oudere versies van SnelStart. Wanneer u vanuit Loon koppelt met diverse administraties in SnelStart 12 hebt u de volgende keuzes:

- SnelStart 12 installeren, en alle administraties waarmee u vanuit Loon wilt koppelen converteren (of te wel openen) in SnelStart 12.
- Wanneer u administraties hebt die u per se in een oudere versie van SnelStart wilt blijven voeren, bijvoorbeeld omdat de klant in een oudere versie werkt, dan kunt u er voor kiezen om SnelStart 12 voorlopig niet te installeren.
- Eventueel kunt er voor kiezen om op twee systemen, bijvoorbeeld twee afzonderlijke werkstations, Loon naast SnelStart 11 en Loon naast SnelStart 12 te draaien.