We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Snel aan de slag met Loon Op Proef 2023

8: Gegevens voor verlonen en de (serie)verloning


Nu ook de premies allemaal in orde zijn, kunt u de eerste verloning gaan draaien. Loon Vandaag helpt u daarbij door de verloning als taak weer te geven. Markeer de taak 'Periode *** verlonen', en klik op 'Start taak'. U belandt nu vanzelf in het scherm voor verloningen:

Loon salarissoftware Afbeelding: Gegevens voor verlonen en de (serie)verloning 
Afbeelding: Gegevens voor verlonen en de (serie)verloning

U ziet direct alle vaste en eenmalige salarisgegevens van een werknemer. Want de reguliere bruto-verloning, eventuele toeslagen / inhoudingen, en de incidentele beloningen (bijzondere beloningen) zijn in dit ene scherm ondergebracht ('Looncomponenten'). Loon zorgt vanzelf voor de juiste afhandeling: reguliere tabellen voor het ‘normale’ loon, en de tabel bijzondere beloning voor o.a. overwerk en vakantiegeld.

Markeer een werknemer ('blauw') en u kunt de eventueel nog ontbrekende verloningsdata ingeven of aanpassen, zoals de gewerkte uren en dagen voor oproepkrachten. De gegevens die u aan kunt passen staan in witte velden, de data die u niet kunt aanpassen in het grijs.

Met het plusje Loon salarissoftware Resultaten Serieverloning aan de rechterkant van het scherm opent u een lijst met alle mogelijke 'Looncomponenten': eenmalige toeslagen / inhoudingen, en incidentele beloningen (zie hoofdstuk 9) voor de geselecteerde werknemer.

Meer lezen over de gegevens voor verlonen? https://www.loon.nl/Handleiding/Gegevens_voor_verloningen.pdf

Resultaten Serieverloning
Na 'Verloon' belandt u in het scherm waarin u de resultaten van de serieverloning kunt oproepen:

Loon salarissoftware Afbeelding: Resultaten Serieverloning
Afbeelding: Resultaten Serieverloning

Uw ‘cockpit’ zit links bovenin. Daar kunt u per werknemer de loonstrook oproepen, eenvoudigweg door de werknemer te markeren. Zo kunt u de stroken één voor één doorlopen en checken. Deugt er een verloning niet, dan vinkt u die uit en slaat de rest op met ‘OK’.

Meer over serieverlonen vindt u hier: https://www.loon.nl/Handleiding/Resultaten_van_verlonen.pdf