Aandachtspunten sector 12 Metaal en techniek

Overige sectorspecifieke zaken 12 Metaal en techniek

-        Voor de premieberekening wordt in deze sector gerekend met een grondslag. Loon bepaalt deze grondslag aan de hand van de eerste verloning. Meer informatie over de grondslagen leest u in https://www.loon.nl/handleiding/Pensioenpremie_toeslag.pdf.

-        Er is sprake van een minimum vakantietoeslag. Dat betekent dat, wanneer de 8% van het brutoloon lager is dan het voorgeschreven minimum, Loon automatisch gaat rekenen met het minimum. Overigens, de pensioenpremie wordt – als voorgeschreven door het pensioenfonds - berekend over de 8 procent, niet over het minimum.

-        Voor het verwerken van overuren tegen een hoger percentage kunt u eigen overwerktypes aanmaken. Kies linksonderin voor Opties en vervolgens voor Toeslagen en inhoudingen. Bij Soort kiest u voor Overwerk, u kunt door de knop Voeg toe te klikken een type aanmaken.

-        Seniorenregeling: De oudere werknemer kan ervoor kiezen minder te gaan werken, u leest hier meer over in https://www.loon.nl/handleiding/Seniorenregeling.pdf

Voor meer informatie: klik eerst in het betreffende veld op het scherm, en dan op de F1-knop van uw toetsenbord.