Aandachtspunten sector 12 Metaal en techniek

Overige sectorspecifieke zaken 12 Metaal en techniek

-        Voor de premieberekening wordt in deze sector gerekend met een grondslag. Loon bepaalt deze grondslag aan de hand van de eerste verloning. Meer informatie over de grondslagen leest u in https://www.loon.nl/handleiding/Pensioenpremie_toeslag.pdf.

-        Er is sprake van een minimum vakantietoeslag. Dat betekent dat, wanneer de 8% van het brutoloon lager is dan het voorgeschreven minimum, Loon automatisch gaat rekenen met het minimum. Overigens, de pensioenpremie wordt - als voorgeschreven door het pensioenfonds - berekend over de 8 procent, niet over het minimum.

-        Voor het verwerken van overuren tegen een hoger percentage kunt u eigen overwerktypes aanmaken. Kies linksonderin voor 'Opties' en vervolgens voor 'Toeslagen en inhoudingen'. Bij 'Soort' kiest u voor 'Overwerk', u kunt door de knop 'Voeg toe' te klikken een 'Type' aanmaken.

-        Seniorenregeling/ Generatiepact: De oudere werknemer kan ervoor kiezen minder te gaan werken, met behoud van 100% pensioenopbouw. U leest hier meer over in https://www.loon.nl/handleiding/Seniorenregeling.pdf


Via het inzendportaal van de pensioenuitvoerder  geeft u één salaris door. Dit is het daadwerkelijk verdiende salaris. In uw voorbeeld is dat het 80%-salaris. Dit salaris is het verzekerd salaris voor de WIA-werknemersverzekering.
Via Inzendportaal.nl vraagt u ten behoeve van de pensioenberekening vervolgens het formulier Generatiepact aan.

Voor meer informatie: klik eerst in het betreffende veld op het scherm, en dan op de F1-knop van uw toetsenbord.