We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Nieuwe werknemer of nieuw dienstverband?

Ad 3) Maak een nieuw dienstverband voor. Oude dienstverband wordt niet afgesloten

Het kan gebeuren dat één en dezelfde werknemer tegelijkertijd (!) twee dienstverband bij u heeft. Dit komt vooral voor bij een werknemer die ook een pensioenuitkering bij u ontvangt. Maar een stagiair kan ook tegelijkertijd als 'normale' werknemer in dienst zijn bij een werkgever.

U wilt in dit soort gevallen niet dat Loon 'zeurt' over dubbele sofi-nummers (BSN). En u wilt uiteraard ook dat e.e.a. correct wordt verwerkt in de aangifte loonheffingen. Dat gebeurt dankzij deze optie 'Maak een nieuw dienstverband, oude dienstverband wordt niet afgesloten'.

Loon kopieert bij deze optie in zijn geheel alle data van de werknemer, en maakt daar een zo een nieuw dienstverband voor. Het enige wat het Loon-pakket logischerwijze van u vraagt is de indienstdatum voor het nieuwe dienstverband. Let op: u moet zelf nog het loon en de werkuren voor het nieuwe dienstverband aanpassen.

NB Deze Ad 3) gebruikt u niet als een werknemer twee verschillende banen bij een werkgever heeft - bijvoorbeeld tekstschrijver en helpdeskmedewerker - en hij daarvoor twee aparte lonen krijgt, aparte werktijden heeft, et cetera. Dan geeft u in Loon het totaal aantal dagen en uren in, en het totale loon in van beide functies. U kunt de 'Vrije tekst' gebruiken voor de vermelding van de gesplitste gegevens.