We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Mapstructuur en uitwisselen bestanden Loon Online

Bestanden uitwisselen eigen pc en Loon Online?

U kunt bestanden uitwisselen tussen Loon Online en uw eigen pc. In de praktijk zal het dan bijvoorbeeld gaan om de geëxporteerde Excel-journaalpost, pdf-overzichten als loonstroken of om SEPA-bestanden die u vanuit Loon Online op uw lokale computer (pc) wilt plaatsen.

Of juist andersom, natuurlijk. Dus van uw lokale pc een bestand plaatsen op Loon Online.

Voorbeeld. Als u via Loon Online een pdf-bestand (overzicht) wilt opslaan op uw pc in de map 'C\Users\Public\Documents' dan ziet dat er zo uit:

Loon salarissoftware Uitwisselen bestanden lukt toch niet?

In ons voorbeeld gaat het dus om de pdf van een SEPA-bestand die we op uw lokale computer willen plaatsen, in de 'Openbare documenten-map' (C\Users\Public\Documents). Na 'Opslaan' is de betreffende pdf op uw lokale computer (pc) geplaatst.

Als we nu in Loon Online via het startscherm klikken op 'Loon Online Documenten' dan wordt Windows Verkenner geopend. We kunnen daarvandaan de betreffende documentenmap openen, en zien dan inderdaad de SEPA-pdf in de map 'C\Users\Public\Documents' van uw lokale pc staan:

Loon salarissoftware Uitwisselen bestanden lukt toch niet?

Kortom, u kunt bestanden vanuit Loon Online op uw lokale computer (pc) plaatsen. Andersom – van uw lokale pc naar Loon Online – kan ook via de Windows Verkenner in Loon Online.

Maar… u moet bij het uitwisselen en plaatsen van bestanden wel goed weten welke schijven en mappen Loon Online betreffen, en welke uw lokale pc. Dat kan zeker in het begin soms wat lastig zijn.

Uitwisselen bestanden lukt toch niet?
In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat de reguliere werkwijzen toch niet goed uitpakken. Dan zijn er nog twee alternatieven.
1) Uzelf het bestand mailen vanuit Loon Online.
2) Maak gebruik van tsclient.

1) Mail uzelf het bestand
Wanneer u een overzicht (als xls-bestand of als pdf-bestand) laat maken in Loon Online, dan kunt u die naar uzelf mailen (vanuit Loon Online). Daarna op uw eigen pc openen en lokaal opslaan. Wanneer u de journaalpost naar .xls wilt opslaan, kies dan eerst voor: 'Naar boekhoudpakket' en selecteer daar de optie: Excel.

2) Gebruik tsclient
Vindt u de gewenste lokale schijf niet binnen uw netwerk vanuit Loon Online? Dan is er nog de zogeheten 'tsclient', die al uw lokale schijven (dus buiten Loon Online) laat zien, zelfs de externe, mochten die er zijn.

Hoe komt u bij de tsclient? Heel simpel:
- Dubbelklik in het Loon Online-startscherm op 'Loon Online Documenten'.
- Onderin vindt u 'Netwerk' (in het Engels 'Network'). Klik daarop.
- De tsclient verschijnt. Klik daarop, en u ziet al uw lokale schijven staan. Inclusief de eventuele netwerkschijven en externe schijven:

Loon salarissoftware Bestanden verplaatsen vanuit Loon naar uw apparaat. Web-methode

Conclusies tsclient:
- Tsclient toont alle schijven van uw netwerk buiten Loon Online.
- Met tsclient kunt u dus alsnog een schijf in uw netwerk vinden en gebruiken (ook externe schijven), zelfs als die schijf niet direct wordt getoond via Windows verkenner in Loon Online.