We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Aangiften loonheffingen

Eerst akkoord klant? (voor administratiekantoren)

Voor administratiekantoren is het mogelijk eerst een kopie van het overzicht ter controle en akkoord naar de werkgever (de cliënt) te sturen. Vult u vóórdat u de Aangifte loonheffingen doet het e-mailadres van uw klant in.  Hierbij kunt u kiezen hoe gedetailleerd u de Aangifte loonheffingen wilt versturen naar uw cliënt via de optie 'Detailniveau'. Als u wilt, kunt u het overzicht als PDF toesturen.

Loon salarissoftware fbeelding: Aangifte loonheffingen, kopie Werkgever
Afbeelding: Aangifte loonheffingen, kopie Werkgever

Na 'Verstuur' verschijnt dit scherm:

Loon salarissoftware Afbeelding: Zend aangifte per e-mail aan de werkgever
Afbeelding: Zend aangifte per e-mail aan de werkgever
Met 'OK' verstuurt u de kopie van het overzicht Aangifte loonheffingen ter controle naar de werkgever. U verstuurt dus een kopie van het overzicht met het detailniveau dat u hebt aangegeven. U verstuurt uiteraard niet de digitale Aangifte loonheffingen zelf, want dat is een 'onleesbaar' XML-bestand.

Tip: gebruik Mijn.loondossier.nl
Administratiekantoren, werkgevers en werknemers kunnen gebruikmaken van de website mijn.loondossier.nl. U kunt alle overzichten, dus ook de loonaangifte,  vanuit Loon op mijn.loondossier.nl plaatsen. Uw cliënt (de werkgever) kan de bestanden die u als administratiekantoor heeft geüpload naar mijn.loondossier.nl vervolgens via het web oproepen en checken.  Uiteraard de loonstroken en de journaalposten, maar ook de aangiften loonheffingen. Als de werkgever de aangifte goedkeurt, dan kunt u die naar de fiscus sturen. Een heel handige optie dus!

U leest (veel) meer over mijn.loondossier.nl in dit PDF-document: https://www.loon.nl/Handleiding/Mijnloondossier.pdf