We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Uitleg abonnement Loon

Loon-varianten: LoonBasis, LoonPro, LoonNet en LoonCalculator

LoonBasis
Met LoonBasis kunt u een onbeperkt aantal werkgevers en werknemers verlonen in één beroepsgroep, plus de groep 00 Directeur-grootaandeelhouder (dga). LoonBasis is daarmee het ideale salarispakket voor één bedrijf. U betaalt voor het kalenderjaar 2024 € 379,- voor LoonBasis.

Let op. Soms heeft een beroepsgroep (sector) meerdere sub-beroepsgroepen. Bijvoorbeeld de beroepsgroep 03 Bouw. Die heeft de sub-beroepsgroep '03 Bouwbedrijf' voor de bouwplaatswerknemers, maar ook de sub-beroepsgroep '03 UTA-Bouwbedrijf' voor het uitvoerend, technisch en administratief personeel. Een aannemersbedrijf zal veelal niet genoeg hebben aan LoonBasis want die geldt maar voor één groep sub-beroepsgroep. In de Bouw wordt voor de salarisberekeningen dan ook vooral gebruikgemaakt van LoonPro.

LoonPro
Met LoonPro kunt u verlonen in alle 200 beroepsgroepen, voor een onbeperkt aantal werkgevers en werknemers. Deze versie is bij uitstek geschikt voor administratiekantoren, die immers vele beroepsgroepen verlonen. Voor het kalenderjaar 2024 betaalt u € 665,- voor LoonPro.

Er is niets wat u in LoonPro wel kunt, maar niet in LoonBasis. Ze zijn identiek. Het enige verschil is dus het aantal beroepsgroepen dat u kunt verlonen. LoonBasis: één en de DGA. LoonPro: alle 200.

LoonNet
Wilt u met meerdere gebruikers tegelijk in Loon werken? Dan is er LoonNet. Deze kan precies hetzelfde als LoonPro, maar LoonNet stelt u in staat met verschillende gebruikers tegelijkertijd in dezelfde administratie te werken (alleen tegelijk in dezelfde werkgever is niet mogelijk). LoonNet wordt vooral gebruikt door de wat grotere administratiekantoren.

Wat gaat (als voorbeeld) LoonNet 5 voor het kalenderjaar 2024 u kosten? De basis is altijd LoonNet 2. Die kost  € 1.320. Voor een LoonNet 5 komen daar 3 gebruikers x € 379 bij
(€ 1.137).  Totaalprijs LoonNet 5 (2024): € 1.320 + € 1.137 = € 2.457.

LoonCalculator
Als u alleen pro forma salarisberekeningen wilt doen dan hebt u aan LoonCalculator reeds genoeg. Daarmee kunt u geen lonen opslaan, en dus geen salarisadministratie voeren, en ook geen aangiften insturen. De LoonCalculator kost € 190,- voor het kalenderjaar 2024.