We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Aanpassen premies Werkhervattingskas

Taak 'Premies risicogroep bijwerken'

Loon kent de premies van alle 200 cao's. Maar de twee percentages van de premie Werkhervattingskas (WGA en ZW-flex) kan Loon niet zeker weten omdat die per werkgever kunnen (!) verschillen. U moet het percentage ZW-flex dat Loon toont dan ook 'bevestigen', of aanpassen. U vindt de premies op de zogeheten beschikking die u hierover in december of in januari van de fiscus hebt ontvangen.

Als de in Loon getoonde premie ZW-flex klopt, weet Loon ook uw percentage voor de WGA. U bent dan hoogstwaarschijnlijk een kleine werkgever, voor wie de premies Werkhervattings-kas per sector hetzelfde zijn.

Als u de getoonde premie ZW-flex echter aan moet passen omdat die niet overeenkomt met uw beschikking, dan bent u géén kleine werkgever maar vrijwel zeker een (middel)grote. U zult in dat geval ook zélf de premie WGA aan moeten passen omdat de Werkhervattingskas-premies bij (middel)grote werkgevers per werkgever verschillen.

Een korte uitleg over de nieuwe premies Werkhervattingskas vindt u hier: https://www.loon.nl/Handleiding/Werkhervattingskas.pdf

Hoe dan ook, markeer in 'Loon Vandaag' de taak 'Premies risicogroep [naam van de groep] bijwerken':

Loon salarissoftware Afbeelding: Taak, 'Premies risicogroep bijwerken'Afbeelding: 'Loon Vandaag', 'Taak 'Premies risicogroep **** bijwerken' (uitsnede)

Als u klikt op 'Open taak' ziet u dit scherm:

Loon salarissoftware Afbeelding: Taak, 'Premies risicogroep bijwerken'
Afbeelding: Taak, 'Premies risicogroep bijwerken'

Na 'OK' volgt nog deze waarschuwing:

Loon salarissoftware Afbeelding: 'Premie onbekend'
Afbeelding: 'Premie onbekend'

U belandt na 'OK' in het werkgeversscherm waar u de premies kunt aanpassen. Deze screen dump toont een voorbeeld met één onbekende premie: Ziektewet flex werkgever:

Loon salarissoftware Afbeelding: 'Werkgever', tabblad 2, 'Wijzig premies'(uitsnede)
 Afbeelding: 'Werkgever', tabblad 2, 'Wijzig premies'(uitsnede)

Onderstaand leest u hoe u de 'lastige' premies Werkhervattingskas checkt, en eventueel aanpast. Maar eerst de 'vertaling' van de premies Werkhervattingskas die de fiscus hanteert, naar de premies zoals ze in Loon staan.