We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

13: Instellingen en voorkeuren

13.1 Administratie. Back-up (laten) maken

De eerste voorkeur en instelling per administratie die we behandelen: het (laten) maken van een automatische back-up. Het scherm 'Administratie-instellingen', 'Algemeen' - ziet er in Loon zo uit:

Loon salarissoftware Afbeelding: Administratie-instellingen, Back-up

Afbeelding: Administratie-instellingen, Back-up


Automatisch laten afsluiten met een back-up
U kunt Loon automatisch laten afsluiten met een back-up. Dat wil zeggen dat Loon na het afsluiten een kopie maakt van uw gegevensbestanden. Een back-up kan heel handig zijn als er na de back-up onverhoopt iets misgaat met uw loongegevens. Met de back-up kunt u dan de versie terugzetten van vóórdat die fout ontstond. Afsluiten met een automatische back-up is dan ook de door ons geadviseerde wijze van afsluiten.

Welke map voor de back-up?
Er is in principe één map waarin u de back-ups laat plaatsen door Loon: H:\Data\[klantnummer]\Loon Online 2024

U kunt echter, als u dat wilt, via de optie 'Elders' ook afwijken door een andere back-up-map aan te maken en daar de Loon back-ups te laten opslaan:

Loon salarissoftware Afbeelding: Administratie-instellingen, Back-up, Elders Afbeelding: Administratie-instellingen, Back-up, Elders


Loon afsluiten met een back-up

Als u afsluit (via Administratie, Afsluiten), verschijnt het volgende scherm:

Loon salarissoftware Afbeelding: Automatische back-up na afsluiten
Afbeelding: Automatische back-up na afsluiten

U kunt ook een back-up laten sturen naar mijn.loondossier.nl. Zie hoofdstuk 16 voor meer uitleg over mijn.loondossier.nl.

Back-up naar mijn.loondossier.nl
U kunt met één druk op de knop ook een back-up versturen naar mijn.loondossier.nl. Is een back-up naar Mijn LoonDossier nog nodig met Loon Portaal?

Ja. Wij adviseren u evengoed een back-up te blijven maken naar het LoonDossier. Mocht het nodig zijn terug te gaan naar de gegevens van 'een dag ervoor', dan kunt u dit zelf beheren.

Het enige wat u voor zo'n back-up op Mijn LoonDossier hoeft te doen, is bij het 'Afsluiten' van Loon ook de optie 'Stuur back-up naar mijn.loondossier.nl' aan te vinken.

Zelf een back-up maken, zonder afsluiten
U kunt ook zelf een back-up maken, zonder dat Loon afsluit. Kies dan vanuit het hoofdscherm voor 'Administratie', 'Back-up', 'Maak back-up'.