We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

12: Geprognosticeerde overzichten

12.1 Tabblad 'Planning' bij de werkgever

Om de prognoses zo zuiver mogelijk te maken, moet u bij de werkgever het tabblad 'Planning' invullen, en bij de werknemer het tabblad 'Prognose'. Hoe nauwkeuriger 'de basis', hoe nauwkeuriger de prognoses.

Voor een juiste prognose dient u bijvoorbeeld in te vullen wanneer u vakantiegeld betaalt of een 13e maand. Want die betalingen leveren ook lonen op. U dient voor de nauwkeurigheid ook op te geven wanneer er eventueel sprake is van toekomstige loonsverhogingen.

Tabblad 'Planning' bij de werkgever
Het tabblad ' Planning' bij de werkgever zult u voor een juiste prognose sowieso in moeten vullen:

Loon salarissoftware
Afbeelding: Werkgeversgegevens, Planning

Vakantiegeldverloning via taak in Loon Vandaag? Gebruik 'Planning'
U kunt de verloning van het vakantiegeld op (laten) nemen in Loon Vandaag. Dat is handig want zo 'vergeten’ Loon en u de vakantiegeldverloning niet. Bovendien kunt u de verloning van de reguliere periode en de vakantiegeldbetaling op die manier via 'Start taak' tezamen laten uitvoeren.

Geef daartoe in dit scherm aan wanneer het vakantiegeld verloond moet worden. Als dat in de maand mei is, kiest u uiteraard voor 'Mei'.

Het uitgebreide uitlegdocument over de vakantiegeldbetaling (2024) leest u hier:

https://www.loon.nl/Handleiding/Vakantiegeld.pdf

Extra of juist minder reserveringsperiodes vakantiegeld uitbetalen?
In dit scherm kunt u ook aangeven hoeveel reserveringsperiodes u extra of juist minder wilt laten uitbetalen bij die vakantiegeldverloning. In deze uitleg leest u hoe dat precies werkt: https://www.loon.nl/Handleiding/Vakantiegeld_reserveringperiode_extra_of_juist_minder.pdf

NB Een reserveringsperiode extra of juist minder uitbetalen, kan alleen bij werknemers met een standaard periodeloon (voltijders, regelmatige parttimers). Oproepkrachten krijgen via deze weg altijd het volledige vakantiegeld uitbetaald omdat er bij hen geen standaard periodeloon is.

13e Maand
Een 13e maand kan natuurlijk ook voorkomen. U vult de betreffende maand in en het aantal perioden. Betaalt u ál uw werknemers bijv. in december één maal een 13e maand dan kiest u voor 'december' en bij perioden voor '1'. Eventuele andere bonussen vult u op dezelfde wijze in door op het plusje te klikken, et cetera.