1: Loon Online in de private cloud

1.2 Eerst aanmelden voor Mijn Loon

Om met Loon Online aan de slag te kunnen, moet u zich eerst aanmelden voor Mijn Loon. Mijn Loon is de webpagina waar u uw Loon-zaken kunt regelen, zoals het wijzigen van uw Loon Op Proef naar een betaald abonnement, de plaats waar u uw eventuele vragen voor ons Kenniscentrum stelt, u zich in kunt schrijven voor een cursus, uw NAW kunt wijzigen, et cetera.

In de welkomstmail die u ontving na uw aanmelding voor Loon Op Proef, wordt er dan ook op gewezen dat u zich eerst even moet registreren bij Mijn Loon:

Loon salarissoftware Afbeelding:
Afbeelding: Welkomstmail na aanvraag Loon Op Proef


In dezelfde mail ziet u staan wat op dit moment uw gebruikersnaam (klantnummer) en uw voorlopige wachtwoord (de vier cijfers van uw postcode) zijn. Schrijft u die op want in het volgende scherm hebt u die nodig. Om in dat volgende scherm te geraken, klikt u in de mail op ‘Ga naar de website Mijn Loon ’.

U belandt dan vanzelf in dit scherm 'Aanmelden bij Mijn Loon':

Loon salarissoftware Afbeelding: Afbeelding: Aanmelden bij Mijn Loon

Een wachtwoord dat slechts bestaat uit de vier cijfers van uw postcode is te zwak en daarmee onveilig. Daarom gaat u nu zelf een wachtwoord ingeven dat een stuk veiliger moet zijn. Loon helpt u daarbij met een gekleurde balk:

Loon salarissoftware Afbeelding: Afbeelding: Aanmelden bij Mijn Loon, Wijzig wachtwoord

De aanmelding voor Mijn Loon is hiermee geregeld. Onthoudt u wel uw zelfgemaakte wachtwoord want Loon Salarissoftware BV kent dat wachtwoord niet!