Zelf een verzuim/verlofsoort maken

U kunt ook zelf de omschrijving van het verzuim/verlof en de omschrijving van verzuim of verlof wijzigen. Kies daartoe vanuit Loon Vandaag voor 'Opties' (linksonderin), en dan voor 'Verzuim/verlofregistratie'.

U ziet daarbij of de soort een verzuim is of een verlof. De omschrijving van de eerste vier genoemde verloven en de eerste vier genoemde verzuimen kunt u niet wijzigen. Maar als u bijvoorbeeld kiest voor de omschrijvingen met een cijfer er achter, bijvoorbeeld 'Verlof 5' en vervolgens op ' Wijzig' klikt, dan kunt u de omschrijving 'Verlof 5' wijzigen in bijvoorbeeld 'Sportverlof'.

Welke soorten verzuim/verlof u wel en niet op de loonstrook wilt laten afdrukken, kunt u instellen vanuit het hoofdscherm via Werkgever, Instellingen, Verzuim/verlof. Vink daar de verzuim/verlofsoort uit of aan.

Let op: u kunt sinds de introductie van de Agenda in Loon (2012) niet meer aangeven of het verzuim / verlof in uren of in dagen moet worden geregistreerd. Want in de Agenda wordt het verzuim en verlof altijd in uren (om)geboekt. Ook de stand wordt altijd in uren getoond.

Meer info over de Agenda:
U vindt hier de uitgebreide uitleg Agenda voor verzuim en verlof.