We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Zelf een Toeslag-type maken

U kunt ook zelf toeslag-types definiëren. Er zijn twee manieren voor.:

  1. Kies vanuit het hoofdmenu voor 'Werkgever' (linksbovenin) en vervolgens voor 'Looncomponenten' (= toeslagen en inhoudingen).
  2. Met het snelle doorsteekje 'Voeg type toe' belandt u in het scherm waarin u ook zelf een Toeslag of Inhouding ('Looncomponent') aan kunt maken. U vindt het doorsteekje op meerdere plaatsen: bij Verlonen, dan het plus-icoon, en vervolgens 'Maak nieuw type component'. Maar ook op tabblad 2 Loon, Toeslagen van de vaste werknemersgegevens.

Welke van de wegen u ook bewandelt, u ziet hierna de lijst met alle 'Toeslagen' of 'Inhoudingen' ('Looncomponenten'). Maak uw keuze. Via 'Voeg type toe' kunt u de gewenste toeslag of inhouding toevoegen.

U kunt in het veld 'Type' een naam invoeren voor het gekozen type toeslag. Bijvoorbeeld 'Prestatietoeslag' voor de Bruto toeslag (met vakantiereservering). Die zult u dan ook overal op Loon waar u een toeslag kunt toewijzen, als type bruto toeslag vermeld zien staan. U kunt dit type dan vanzelfsprekend kiezen.

U kunt in dit scherm ook een grootboeknummer opgeven dat bij 'Overzichten' en 'Journaal' in de 'Specificatie toeslagen' zal worden opgenomen. Het invoeren van een grootboekrekeningnummer is echter niet verplicht.


Let op: er is het e.e.a. veranderd in het toeslagenscherm.
- 'Bruto onkostenvergoeding'. Dat is een bruto toeslag, zonder vakantietoeslag. Dus een 'Bruto onkostenvergoeding' van € 1.000 levert een vakantiegeldtoeslag van € 0 op.
- 'Bruto'. Dat is een bruto toeslag, mét vakantietoeslag. Dus een 'Bruto' toeslag van € 1.000 levert een vakantiegeldtoeslag van € 80 op.