We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Back-up maken en herstellen op Loon Online

BACK-UP LATEN MAKEN
U kunt Loon Online automatisch laten afsluiten met een back-up. Dat wil zeggen dat Loon na het afsluiten een kopie maakt van uw gegevensbestanden. U kunt het ook 'tussendoor' doen via 'Administratie', 'Back-up', 'Maak back-up'.

Een back-up kan heel handig zijn als er na de back-up onverhoopt iets flink misgaat met uw loongegevens. Met de back-up kunt u dan de versie terugzetten van voordat die fout ontstond. Afsluiten met een automatische back-up is dus een veilige manier van afsluiten.

BACK-UP NAAR MIJN.LOONDOSSIER.NL
U kunt met één druk op de knop ook een back-up versturen naar mijn.loondossier.nl Dat is heel handig want:
- U kunt dan altijd en overal uw actuele Loon-data downloaden en terugplaatsen op uw pc.
- Ook bijvoorbeeld bij een klant van u, of als u – bij wijze van spreken - in uw strandstoel zit.
- En als onverhoopt uw pc crasht, hebt u dankzij de actuele back-up op mijn.loondossier.nl nog alle Loon-data.

Het enige wat u voor zo'n veilige back-up op het web hoeft te doen, is bij het ‘Afsluiten’ van Loon ook de optie ‘Stuur back-up naar mijn.loondossier.nl’ aan te vinken.
Meer informatie over mijn.loondossier.nl

HERSTELLEN
Herstellen van de back-up is eenvoudig. Kies
- 'Administratie'
- 'Back-up'
- 'Herstel back-up'
- Kies de gewenste back-up in uw Loon Online-omgeving

- Als u de back-up op mijn.loondossier.nl hebt geplaatst, kunt u via de tab 'mijn.loondossier.nl' direct een back-up terugzetten. U hoeft dus niet eerst het back-up-bestand van het web te downloaden naar uw pc.
- Selecteer het gewenste back-up-bestand (LB5000**.lda) en klik op 'Herstel'.

HERSTEL OOK EBV-POSTBUS
Die optie staat standaard aangevinkt. Laat dat svp zo anders kan er een verschil ontstaan tussen uw Loon-data en uw gegevens aangifte loonheffingen naar de fiscus.


OOK NAAR EXTERNE GEGEVENSDRAGER!
We raden u aan regelmatig de back-up ook weg te schrijven buiten Loon Online om. Want mocht daar iets misgaan dan hebt u geen back-ups meer.

Als u de back-up maakt en daar kiest voor 'Elders' dan kunt u de back-up naar een andere locatie laten weggschrijven. Klik op de drie puntjes en selecteer de gewenste locatie. U kunt bijv. kiezen voor een USB-stick of externe harde schijf. En zoals gezegd: u kunt bij het afsluiten van Loon uw back-up ook automatisch naar mijn.loondossier.nl laten sturen.