We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Vakantiegeld. Periode 'minder' of juist 'meer' uitbetalen?

Redenen 'minder' of juist 'meer' reserveringsperiodes uitbetalen?

Reden voor 'minder'
Wilt u een periode vakantiegeld mínder laten reserveren bij de uitbetaling dan vult u bij de werkgever, tabblad 6 'Prognose' '+ perioden' een -1 in. Dus met een minteken ervoor. Zo'n situatie kan bijvoorbeeld optreden als de werkgever in mei het vakantiegeld uitbetaalt, en reserveert van 1 mei tot en met 30 april. Dan wilt u de reservering van mei zelf niet meenemen in de uitbetaling, anders zouden er 13 reserveringsmaanden worden uitgekeerd.


Dat ziet er dan op het tabblad 'Prognose' bij de vaste werkgevergegevens zo uit:

Loon salarissoftware Afbeelding: Prognose, Vakantiegeld minus periode(s) Afbeelding: Prognose, Vakantiegeld minus periode(s)

Reden voor 'meer'
Een situatie andersom is ook mogelijk. In sommige bedrijven is het bijvoorbeeld gebruikelijk om (bijvoorbeeld) eind mei het vakantiegeld inclusief de vakantiereservering van de maand juni uit te betalen. Dit onder meer om het rentenadeel voor de werknemer te compenseren, die immers elf maanden geen rente trekt van zijn vakantiereservering. Als u inderdaad een extra periode wilt laten reserveren bij de uitbetaling dan vult u bij '+ perioden' een 1 in.

In zo'n situatie wordt het als volgt in Loon ingegeven op het tabblad 'Prognose' bij de vaste werkgevergegevens:

Loon salarissoftware Afbeelding: Prognose, Vakantiegeld plus periode(s) Afbeelding: Prognose, Vakantiegeld plus periode(s)

Als u uw wens zo in Loon via het tabblad 'Prognose' bij de vaste werkgevergegevens ingeeft, gaat de vakantiegeldbetaling vanzelf goed. Loon houdt rekening met de plus, of juist met de min.