Werknemer met uitkering. Direct UWV of werkgeversbetaling

Werkgeversbetaling. Hoe gaat u te werk?

1) In het veld 'Uitkering' geeft u het bruto bedrag in waar de werknemer recht op heeft.

2) Als de werknemer bij u per periode € 1.200 verdient, en € 800 als WAO/WIA-uitkering via de 'Werkgeversbetaling' ontvangt, dan vult u in dit scherm bij 'Uitkering' € 800 in.
Dan ziet het scherm ‘Uitkering’ er zo uit:


Afbeelding: Werknemer, Uitkering, Werkgeversbetaling

3) Vul bij het 'Standaardloon' (tabblad 'Loon', 'Loon') het salaris bij ú in. Dus exclusief de uitkering. In ons voorbeeld wordt dat € 1.200.

4) Vul ook bij 'Grondslag' (tabblad 'Loon', 'Loon') eveneens het salaris dat de werknemer bij u verdient in, dus exclusief de uitkering. Ergo € 1.200.
 
Let op: Als het veld 'Grondslag' niet benaderbaar is (grijs) dan valt de werknemer in een risicogroep waarbij een grondslag niet nodig is. U hoeft dan niets in te vullen.

5) Vul bij 'Werkschema' (tabblad 'Personalia') het aantal uren en dagen in dat de werknemer daadwerkelijk bij u werkt per week. In ons voorbeeld vijf dagen van vier uur.

6) Bij 'Vorig jaarloon' (tabblad 'Loon', 'Loon') geeft u 13 x het maandloon plus de maanduitkering in van het huidige jaar: 13 x € 2.000 = € 26.000.

7) Het percentage waarover pensioenpremie moet worden betaald, rekent Loon zelf uit aan de hand van het standaardloon. Daar hebt u dus geen omkijken naar.