We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Thuiswerkvergoeding

Thuiswerkvergoeding op basis van werkelijke thuiswerkdagen?

Het kan zijn dat u de thuiswerkvergoeding niet automatisch door Loon wilt laten berekenen via de Praktische regeling maar op basis van het werkelijke aantal thuiswerkdagen.

U laat dan de twee veldjes bij 'Thuiswerkdagen' leeg:
Loon salarissoftware Afbeelding: Looncomponenten, Nooit belast, werkelijke aantal thuiswerkdagen Afbeelding: Werknemer, Loon, o.b.v. werkelijke aantal thuiswerkdagen

Wanneer u de thuiswerkvergoeding op basis van werkelijke thuiswerkdagen wilt vergoeden, dan moet u per verloningsperiode (!) het aantal thuiswerkdagen opgeven via ‘Verlonen’, Looncomponent ‘Nooit belast (o.a. gerichte vrijstellingen)' en dan kiezen voor 'Thuiswerkvergoeding'. U vult in het veldje 'Aantal thuiswerkdagen' het werkelijke aantal thuiswerkdagen in:

Loon salarissoftware Afbeelding: Looncomponenten, Nooit belast, werkelijke aantal thuiswerkdagen 
Afbeelding: Looncomponenten, Nooit belast, werkelijke aantal thuiswerkdagen

Loon zal dat aantal thuiswerkdagen 'vermenigvuldigen' met € 2,35 om het totale bedrag 'Thuiswerkvergoeding' voor deze verloningsperiode vast te stellen. In ons voorbeeld 10 thuiswerkdagen, hetgeen natuurlijk dit resultaat geeft: € 23,50.

NB Een dag niet werken (ziek, vakantie), betekent voor die dag geen thuiswerkvergoeding. U moet dus in Loon het verzuim en verlof bijhouden.