We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Exporteren journaalpost naar SnelStart

Welke database SnelStart?

Zoals gezegd: Loon moet eerst en eenmalig van u weten waar uw administratie staat bij SnelStart, zodat Loon dáár de gegevens in kan schrijven. Er zijn daarbij drie opties.

1: Exporteren met webservice. Dit is de 100% webbased versie van SnelStart. Als u SnelStart database online staat is dit de optie die u het beste kan gebruiken.

2: Een Local database, oftewel Local db. Deze optie is verouderd en raden wij af. Loon biedt deze functie alleen om nog compatibel te blijven als u de database van SnelStart lokaal heeft draaien. 

3: Een lokale SQL-server database. Ook deze optie is verouderd en raden wij eveneens af. Loon biedt deze functie alleen om nog compatibel te blijven als u de database van SnelStart lokaal heeft draaien.

Ons advies: exporteren met webservice
Zoals gezegd de laatste twee opties zijn te verouderd om compatibel te blijven met een lokale database. De koppelingen zijn niet alleen verouderd maar ook kwetsbaar voor fouten en voor ons slecht onderhoudbaar.

Wij raden u dan ook aan om uw database online te gebruiken en te koppelen met de Webservice. Deze is robuuster en biedt ook meer mogelijkheden. Vandaar dat we beginnen met de uitleg over optie 1: Exporteren met webservice.