We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Exporteren journaalpost naar SnelStart

3) Export naar 'SQL Lokaal' SnelStart

Ook deze optie raden we af, maar zit nog in Loon om compatibel te zijn als u de SnelStart- database nog steeds lokaal heeft staan. Wilt u toch op deze manier koppelen dan kan dat alleen als u Loon opstart met de Loon Online Client.

Als u voor SnelStart een SQL-server gebruikt dan is het instellen (voor de SQL-database) ingewikkelder. Ook in dit geval staat uw SQLserver lokaal. Heeft u de SQL-server database online staan? Gebruik dan optie Webservice.

Loon via de Loon Online-client en het programma SnelStart staan beide op uw pc (lokaal, dus). Eenmalig moet de koppeling worden opgezet. Dat doet u met de knop 'Stel inloggegevens in' / 'Selecteer administratie' (bij nieuwe Loon-versies) op het volgende scherm:

Loon salarissoftware Afbeelding: Exporteer Journaalpost naar SnelStart, SQL-database
Afbeelding: Exporteer Journaalpost naar SnelStart, SQL-database

Let op: Bij de gebruikersnaam en wachtwoord in het bovenstaande scherm gebruikt u de inloggegevens van SnelStart, en niet de inloggegevens van de SQL-database die SnelStart gebruikt.

Hierna wordt SnelStart geopend. Het enige wat u nu hoeft te doen is een keuze maken uit de mogelijke administraties:

Loon salarissoftware Afbeelding: Administratie kiezen SnelStart, SQL-server Afbeelding: Administratie kiezen SnelStart, SQL-server

(Mocht het aangeven van de SQL-server niet lukken, neemt u dan contact op met SnelStart. Want dit betreft SnelStart-gegevens, waar Loon Salarissoftware verder geen zicht op heeft.)

Nadat u op 'OK' heeft gedrukt komt u weer terug in Loon.

U ziet dat de SQL-server naam is ingevuld. De overige inloggegevens kunt u zien met het linkje overige gegevens:

Loon salarissoftware Afbeelding: inloggegevens van SnelStart, SQL-database Afbeelding: inloggegevens van SnelStart, SQL-database