Snel aan de slag met Loon Online 2021 (op proef)

10: Loonstroken afdrukken of e-mailen


Via 'Loon Vandaag', 'Loonstroken' kunt u de loonstroken voor uw werknemers printen en
e-mailen. U ziet dan het volgende scherm:Blanco loonstroken
U kunt u de loonstroken van de geselecteerde werknemers afdrukken op blanco loonstroken. U kunt de stroken ook naar de werknemer e-mailen als pdf. NB De voorbedrukte loonstroken (hard copy) van Loon Salarissoftware worden niet meer gemaakt in dit digitale tijdperk.

Voorbedrukte loonstroken (pdf) e-mailen
Loonstroken worden vaak als pdf via de e-mail verstuurd. Vink daartoe 'Email loonstroken naar werknemers' aan. Na 'OK' komt u dan in een korte wizard terecht. De pdf-strook (bovenste deel) ziet er zo uit:

E-mailen vanuit Loon Online lukt niet?
U lost dit simpel op door in Loon Online via 'Opties', 'Persoonlijke instellingen','LoonMail' uw gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen van uw e-mail-account. Deze gegevens hebt u ook nodig voor het verzenden en ontvangen van e-mail op uw smartphone, tablet of computer.

Voorbeeld gebruikersnaam en wachtwoord
Uw e-mailadres is: info@admkantoorAA.nl. Dit is dan uw gebruikersnaam.
Uw wachtwoord voor uw mail luidt: Piet1975#!. Dit is dan uw wachtwoord.

Verder vult u op het tabblad 'LoonMail' het veldje 'Mailserver' in. De optie 'Kies' helpt u daarbij. Raadpleeg eventueel uw provider.

Vink tevens de optie 'Gebruik SSL' aan. Poort: 587.

En u vinkt natuurlijk ook aan 'Gebruik LoonMail voor het versturen van e-mails vanuit Loon' (geheel bovenin).

Als u de benodigde velden hebt ingevuld, kunt u bij 'LoonMail' klikken op de knop 'Verzend test-email'. Controleer daarna uw eigen mail: er moet een e-mailtje vanuit Loon staan. Als dat is gelukt, kunt u e-mailen vanuit Loon Online.

Beter alternatief voor mailen: Mijn LoonDossier
In plaats van mailen vanuit Loon kunt u ook gebruik gaan maken van Mijn LoonDossier. Zie hoofdstukje 14, en deze uitleg: https://www.loon.nl/Handleiding/Mijnloondossier_algemeen.pdf

Met Mijn LoonDossier hoeft u helemaal niet meer vanuit Loon naar uw werknemers te mailen omdat u de loonstroken, jaaropgaven, et cetera eenvoudig op een eigen, beveiligde plek op het web plaatst voor de werknemer.

Bovendien is mailen niet 100% veilig, en niet AVG-proof (tenzij u de mails versleuteld verstuurt). Met Mijn LoonDossier vermijdt u eenvoudig dit soort belemmeringen.