Snel aan de slag met Loon 2020

13: Loonstroken afdrukken of e-mailen


Via 'Loon Vandaag', 'Loonstroken' kunt u de loonstroken voor uw werknemers printen en
e-mailen. U ziet dan het volgende scherm:Blanco loonstroken
U kunt u de loonstroken van de geselecteerde werknemers afdrukken op blanco loonstroken. U kunt de stroken ook naar de werknemer e-mailen als pdf. NB De voorbedrukte loonstroken (hard copy) van Loon Salarissoftware worden niet meer gemaakt in dit digitale tijdperk.

Voorbedrukte loonstroken (pdf) e-mailen
Loonstroken worden vaak als pdf via de e-mail verstuurd. Vink daartoe 'Email loonstroken naar werknemers' aan. Na 'OK' komt u dan in een korte wizard terecht. De pdf-strook (bovenste deel) ziet er zo uit:

Prima alternatief voor mailen: Mijn LoonDossier
In plaats van mailen vanuit Loon kunt u ook gebruik gaan maken van Mijn LoonDossier. Zie hoofdstukje 17, en deze uitleg: https://www.loon.nl/Handleiding/Mijnloondossier_algemeen.pdf

Met Mijn LoonDossier hoeft u helemaal niet meer vanuit Loon naar uw werknemers te mailen omdat u de loonstroken, jaaropgaven, et cetera eenvoudig op een eigen, beveiligde plek op het web plaatst voor de werknemer.

Bovendien is mailen niet 100% veilig, en niet AVG-proof (tenzij u de mails versleuteld verstuurt). Met Mijn LoonDossier vermijdt u eenvoudig dit soort belemmeringen.