We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Reserveringen, bijvoorbeeld voor extra periode (13e maand)

Reservering direct uitbetalen?

Het kan zijn dat u met de werknemer(s) hebt afgesproken dat de betaling van de reservering meteen iedere verloning plaatsvindt. Ook dat kunt u aangeven bij de werknemer op het tabblad Overige, Reserveringen:

Loon salarissoftware Afbeelding: Werknemer, Betaal deze reservering meteen uit
Afbeelding: Werknemer, Betaal deze reservering meteen uit

Met deze optie vindt de betaling van de reservering direct plaats. Er wordt dan wel gereserveerd voor bijvoorbeeld een Vrije dagen, maar die reservering wordt iedere verloning meteen uitbetaald.

Voorbeeld: u reserveert 5 procent voor de Vrije dagen. De werknemer verdient € 2.000 per maand. Dan zal er iedere maand € 100 direct worden uitbetaald als bedrag voor de Vrije dagen. Dit bedrag ziet u dus verschijnen op de loonstrook, en uiteraard ook bij de Kosten werkgever.

Vakantiereservering direct uitbetalen
Het kan ook zijn dat u met de werknemer(s) hebt afgesproken dat de betaling van de vakantiereservering meteen iedere verloning plaatsvindt. Dat kunt eveneens aanvinken bij de werknemer op tabblad 3 'Overige', subtabblad 'Reserveringen'.

Voorbeeld: u reserveert 8 procent voor het vakantiegeld. De werknemer verdient € 2.000 per maand. Dan zal er iedere maand € 160 direct worden uitbetaald als bedrag voor het vakantiegeld. Dit bedrag ziet u dus verschijnen op de loonstrook, en uiteraard ook bij de Kosten werkgever.