Pensioenaangiften Syntrus Achmea. Gestopt per 2018.

Situatieschets Syntrus Achmea, jaar 2018

In 2017 heeft Syntrus aangegeven dat zij per 2018 stoppen als pensioenuitvoerder voor een groot aantal bedrijfspensioenfondsen. Dat betekent dat een aantal fondsen naar andere uitvoerders op zoek moesten gaan het afgelopen jaar. In 2018 krijgt u daarmee te maken.

Dit zijn de uitvoerinsorganisaties (pensioenuitvoerders) die in 2018 de administratie gaan voeren voor de genoemde sectoren: 

Loon salarissoftware Afbeelding: Pensioenuitvoerder Syntrus
Achmea wijzigt per 2018 naar… Afbeelding: Pensioenuitvoerder Syntrus Achmea wijzigt per 2018 naar…

Naast dat Syntrus afscheid neemt van een groot aantal bedrijfspensioenfondsen, zien we ook nieuwe partijen opstaan. Zoals Delta Lloyd en Centric. 

Vanuit Loon zult u dus de bestanden moeten insturen naar deze 'nieuwe' pensioenuitvoerders. Dat betekent voor de bestaande Loon-klanten nogal wat wijzigingen in de verzending. U krijgt namelijk te maken met een andere pensioenuitvoerder, die in veel gevallen extra gegevens nodig zal hebben voor het ontvangen van de bestanden. Denkt u hierbij aan een gebruikersnaam en wachtwoord, leveranciersnummer, aansluitnummer, et cetera.

NB De diverse pensioenaangiften kunt u in januari 2018 nog niet insturen! En sommige pensioenuitvoerders willen de aangiften zelfs pas vanaf eind februari 2018 van u ontvangen.

Loon Salarissoftware houdt u uiteraard op de hoogte.