We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Overzichten na aangifte loonheffingen

Gegevens loonaangifte via de rechtermuisknop

Als u via 'Loon- en pensioenaangiften', 'Aangiften loonheffingen' in de linker kolom de aangifte uitklapt (via het 'plusje') en u klikt vervolgens op uw rechter muisknop, dan ziet u deze mogelijkheden:

Loon salarissoftware Afbeelding: Overzicht aangiften loonheffingen, rechtermuisknop

Afbeelding: Overzicht aangiften loonheffingen, rechtermuisknop

Toon overzicht
Hiermee roept u de aangifte op zoals u die zag toen u de aangifte verstuurde. Want ook bij het versturen hebt u de mogelijkheid het 'volledige' overzicht op te roepen, of het 'verkorte'.

XML
XML betekent 'Extensible Markup Language'. XML is een bepaalde manier om gegevens gestructureerd vast te leggen. Deze manier is vast gedefinieerd en mag door iedereen gebruikt worden. Het is ontworpen om zowel door een programma als door een mens leesbaar te zijn. XML is vooral geschikt om gegevens in op te slaan. XML wordt vaak gebruikt om gegevens via het internet te versturen, zoals de aangifte loonheffingen.

In het XML-bestand aangifte loonheffingen staan zeer veel gegevens (XML-velden), wel zo'n 120. Die velden bevatten o.a. vaste werknemersgegevens.

Via 'Inspecteer XML' en 'Toon XML' kunt u de details van de aangifte zien Om u een idee te geven hoe XML-bestanden eruit zien, deze screen dump van 'Toon XML':

Loon salarissoftware Afbeelding: Aangifte loonheffingen in XML (via Kladblok) 
Afbeelding: Aangifte loonheffingen in XML (via Kladblok)