We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Overnemen of overdragen Loonadministratie tijdens jaar

Overnemen salarisadministratie. Huidige verloner werkt niet met Loon

Als u een salarisadministratie gaat overnemen (uit een ander pakket dan Loon), dan is het natuurlijk het allermakkelijkste om pas per 1 januari van het komende jaar over te stappen. Maar dat kan helaas niet altijd.

De beste keuze is dan om in Loon alle salarissen (tot nu toe in dit jaar) alsnog handmatig in te voeren. Dan blijft Loon correct cumulatief rekenen, en dan kunt u de jaaropgaven (werknemer en eventueel pensioenverzekeraar) voor dit jaar gewoon vanuit het Loon-pakket doen.

U moet niet de reeds gedane aangiften loonheffingen van dit jaar opnieuw insturen. Want dat heeft de 'vorige verloner' al gedaan. Doet u daarom het volgende in Loon:
- Klik op de 'blauwe' werkgeversnaam bovenin het hoofdscherm van Loon.
- Ga naar tabblad 4 'Loonheffingen'.
- 'Eerste aangifte in periode' op de periode zetten waarin u voor het eerst met Loon de aangifte gaat verzorgen. Stel, augustus. Dan vult u '8' in (bij maandaangiften):

Loon salarissoftware Afbeelding: 'Loonheffingen', 'Eerste aangifte in periode'
Afbeelding: 'Loonheffingen', 'Eerste aangifte in periode'

Let op: Corrigeer hierna géén eerdere lonen meer (in ons voorbeeld periode 1 t/m 7). Want het Loon-pakket zal die correcties bij de aangifte loonheffingen dan 'overslaan'.

Alternatief
Met de komst van de aangiften loonheffingen kunt u vanuit een ander salarispakket gegevens importeren in het Loon-pakket. Dat scheelt u aanzienlijk in het typewerk. De klant moet dan natuurlijk wel een (recente) aangifte loonheffingen aan u ter beschikking kunnen stellen.

1) Ga naar 'Administratie'.
2) 'Importeer'.
3) Kies voor 'Importeer vanuit aangifte loonheffingen van ander salarispakket...'

Loon salarissoftware Afbeelding: 'Administratie', 'Importeer', '(...) aangifte loonheffingen van ander salarispakket...' Afbeelding: 'Administratie', 'Importeer', '(...) aangifte loonheffingen van ander salarispakket...'

4) Volg de stappen in de import-wizard.
5) Let op: Op deze wijze importeert u niet de lonen, en ook niet de loonaangiften! U importeert alleen de vaste werknemersgegevens, en die moet u checken en / of aanvullen na de import.

Meer informatie: https://www.loon.nl/Handleiding/ImportLoonaangifte.pdf