We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Overnemen of overdragen Loonadministratie tijdens jaar

Bedrijf wil verloningen door u laten doen tijdens jaar. Beiden Loon

Deze situatie ontstaat wanneer u een administratiekantoor hebt en uw (nieuwe) klant gedurende het jaar niet meer zelf wil verlonen. Hij draagt de salarisadministratie aan u over. De klant en u werken beiden met Loon.

Deze situatie kan ook voorkomen als het ene administratiekantoor een salarisadministratie (met Loon) overneemt van het andere administratiekantoor (dat eveneens met Loon werkt).

Stappenplan voor uw klant
Laat uw klant - voor alle zekerheid - van zijn eigen Loon-pakket eerst een complete back-up maken. Dat doet hij via 'Loon vandaag', 'Maak backup'.

De klant kan nu een back-up laten maken van één werkgever via 'Administratie' (linksbovenin), 'Repareren/Comprimeren/Backup'.

Let op: daar moet hij het bedrijf in kwestie (normaliter het bedrijf van de klant zelf) aanvinken, én '[Centrale database] Loon202*' (de bovenste). Hij kiest nu voor de knop 'Systeembackup':

Loon salarissoftware Afbeelding: 'Administratie', 'Repareren/Comprimeren/Backup', 'Systeembackup' Afbeelding: 'Administratie', 'Repareren/Comprimeren/Backup', 'Systeembackup'

Hierna negeert de klant deze waarschuwing met 'OK':

Loon salarissoftware Afbeelding: 'Administratie', 'Repareren/Comprimeren/Backup', Melding negeren Afbeelding: 'Administratie', 'Repareren/Comprimeren/Backup', Melding negeren

Daarna ziet hij deze melding, waarop hij 'OK' geeft:

Loon salarissoftware
Afbeelding: 'Administratie', 'Repareren/Comprimeren/Backup', Systeembackup, OK

De klant schrijft de back-up weg ('Opslaan'), waarbij hij zelf de bestandsnaam invult. Zo ontstaat een .sbk-bestand, dat de klant vervolgens aan u (het administratiekantoor) kan e-mailen. De klant moet onthouden in welke map de back-up wordt weggeschreven:

Loon salarissoftware Afbeelding: 'Administratie', 'Repareren/Comprimeren/Backup', Systeembackup opslaan Afbeelding: 'Administratie', 'Repareren/Comprimeren/Backup', Systeembackup opslaan

Stappenplan voor uzelf (het administratiekantoor)
Ook u maakt vooraleerst een complete back-up van uw eigen Loon-data via 'Loon vandaag', 'Maak backup'. Dan hebt u een back-up mocht er onverhoopt iets fout gaan.

U kunt vervolgens het back-up-bestand van de klant opslaan op uw pc (onthoud waar u dat doet) en het bestand importeren in Loon. Dat doet u als volgt:
- 'Administratie'
- 'Back-up'
- 'Herstel back-up'
- 'Kies ander bestand' (rechtsboven)
- U belandt nu in dit scherm:

Loon salarissoftware , OpenenAfbeelding: 'Herstel back-up', 'Kies ander bestand ', Openen

- Selecteer nu het sbk-bestand van de klant. Zet bestandstypen daarbij op 'Toon alle bestanden', mocht het sbk-bestand niet worden getoond.
- 'Openen'
- Let op: Kies nu de derde optie: 'Importeer 1 of meer nieuwe werkgevers vanuit deze backup'.
- Laat 'Herstel ook EBV-postbus' aangevinkt staan:

Loon salarissoftware Afbeelding: 'Herstel back-up', 'Importeer
Afbeelding: 'Herstel back-up', 'Importeer '

- 'OK'
- Laat de betreffende werkgever aangevinkt staan.
- 'Importeer'
- 'OK'. Volg de logica.

De Loon-data van uw klant zijn nu toegevoegd in uw eigen Loon-pakket. Dus de werkgever, de werknemers, de verloningen, de aangiften, et cetera.