Overnemen of overdragen Loonadministratie tijdens jaar

Bedrijf wil verloningen door u laten doen tijdens jaar. Beiden Loon

Deze situatie ontstaat wanneer u een administratiekantoor hebt en uw (nieuwe) cliënt gedurende het jaar niet meer zelf wil verlonen. Hij draagt de salarisadministratie aan u over. De cliënt en u werken met Loon.

De werkwijze is nu zo:

1) Maakt eerst een complete backup via 'Administratie', 'Backup', 'Maak backup'. Dan hebt u die, mocht er onverhoopt iets foutgaan.

2) Uw cliënt maakt een backup op dezelfde wijze. Dus via 'Administratie', 'Backup', 'Maak backup'.

3) Uw cliënt verstuurt dit lda-bestand naar u. Dat kan vanzelfsprekend gewoon als bijlage in een e-mail.

4) U kunt de backup van de cliënt terugzetten via de optie 'Administratie', 'Backup', 'Herstel backup'.

5) Let op: u kiest daarbij voor de optie 'Importeer...'(de 3e mogelijkheid). Want bij de 1e optie - die u normaal gesproken kiest als u een eigen (!) backup herstelt - worden alle andere gegevens overschreven door de gegevens van uw cliënt. Dat wilt u nu uiteraard per se niet.

6) U moet bij het terugzetten van de backup de optie 'Herstel ook EBV-postbus' aangevinkt laten staan. Anders worden de Aangiften loonheffingen, en de EDM's die de cliënt (zelf) gedaan heeft niet meegenomen.Afbeelding: 'Herstel backup', 'Importeer één of meer...'

De Loon-data van uw cliënt zijn nu toegevoegd aan uw eigen Loon-data. Dus de werkgever- en werknemersgegevens, de lonen, alle aangiften, et cetera.