Mijn.loondossier.nl. Uitgebreide uitleg

Back-ups

U kunt back-ups van Loon op het web opslaan. Als uw pc crasht, bent u uw Loon-data niet kwijt want die staat veilig op mijn.loondossier.nl. Nog een voordeel: met de back-ups online kunt u bij wijze van spreken in Australiƫ met up-to-date Loon-data aan de slag.

Loon salarissoftware Afbeelding: Afbeelding: mijn.loondossier.nl voor werkgevers, Backups

Maximaal vijf per klant
Omdat Loon voor 60.000 werkgevers wordt gebruikt, moeten we het aantal back-ups per Loon-klant enigszins beperken: vijf stuks. Anders loopt het data-verkeer en de benodigde opslagcapaciteit (dubbel beveiligd, in de externe data-centra) uit de hand.


Maken en versturen
U kunt automatisch een backup naar mijn.loondossier.nl laten zenden als u Loon afsluit. Want dan krijgt u dit scherm in beeld:

Loon salarissoftware Afbeelding: Loon afsluiten, Backup naar
mijn.loondossier.nl
Afbeelding: Loon afsluiten, Backup naar mijn.loondossier.nl

Vink de optie 'Stuur backup naar mijn.loondossier.nl' aan. Dan wordt de backup gemaakt en naar het web gestuurd. Let op: dit kan even duren, zeker bij grote back-ups. Uploaden kost nu eenmaal meer tijd dan downloaden.

Terugzetten
Via mijn.loondossier.nl kunt u een backup downloaden naar bijvoorbeeld uw pc.

Maar u kunt ook via Loon zelf direct een backup van het web herstellen. Kies daartoe de gebruikelijke weg om een backup terug te zetten, dus 'Administratie', 'Backup', 'Herstel backup'. Kies nu echter voor de tab 'mijn.loondossier.nl'. Het volgende scherm verschijnt:

Afbeelding: Herstel backup in Loon, via mijn.loondossier.nl

Kies de gewenste backup, en herstel die via ' Herstel'. U hebt nu in Loon een backup teruggezet die op het web staat.