Waarom de overstap naar Loon Online?

Redenen overstap naar Loon Online

Loon Online en Loon op uw pc (lokaal) zien er precies hetzelfde uit en werken ook identiek. Dat is wel zo makkelijk voor u als gebruiker.

Altijd de juiste Loon-versie
Maar waarom dan toch de overstap? Welnu, om ervoor te zorgen dat u uw loonaangiften en pensioenopgaven kunt blijven inzenden, is het noodzakelijk dat u altijd met de juiste Loon-versie werkt. Inmiddels zijn er in software-land zoveel verschillende besturingssystemen, browsers en beveiligingsprogramma's - met ieder weer eigen updates, instellingen en restricties - dat het voor ons onmogelijk wordt om u als klant te helpen met de correcte instellingen op uw pc. Feitelijk is dat ook niet onze taak of verantwoordelijkheid, natuurlijk.

Geen 'showstoppers' meer
Met Loon Online regelen wij centraal, direct en voor alle gebruikers tegelijk de installatie van het pakket. Zo werkt u altijd met de nieuwste versie. Bovendien kunnen er in de toekomst geen problemen meer ontstaan als een externe software-partij onbedoeld zand in de raderen strooit. Dat gebeurde bijvoorbeeld begin 2018 toen Microsoft met een besturingsupdate kwam die bij het gros van de Loon-gebruiker problemen opleverde. Met een nieuwe versie losten we het probleem op, maar het is natuurlijk een stuk sneller en handiger als wij dat voor u regelen via Loon Online. Dan merkt u helemaal niets van zo'n potentiële 'showstopper'.

Schappelijke prijs
Ook wat de Loon-prijzen betreft, is het noodzakelijk dat de gebruikers met z'n allen de overstap maken naar Loon Online. Wij hebben voor Loon Online flink geïnvesteerd in eigen servers (private cloud), en we betalen jaarlijks licentiekosten aan Microsoft voor onze 8.500 gebruikers. Daarop verdienen we geen cent. Als slechts een deel van de Loon-gebruikers over zou stappen naar Loon Online, gaat de prijs voor u omhoog omdat de Microsoft-licenties en serverkosten over minder gebruikers moeten worden omgeslagen. Of te wel: hoe meer overstappers, hoe schappelijker de prijs voor uw Loon Online (nu € 75 per jaar).