Mailen vanuit Loon Online

3) Loon Online mail relay service

Wilt u toch geen gebruik (gaan) maken van Mijn LoonDossier? Dan zijn er nog twee andere mogelijkheden om het tegenhouden van e-mail vanuit Loon Online door providers op te lossen:
2) Mailen via uw eigen provider of e-mailserver
3) Gebruikmaken van de zogeheten 'Loon Online mail relay service' (dat leggen we in dit hoofdstuk nader uit).

Het maakt niet uit welke u oplossing u kiest, ze zouden beide moeten werken. Werkt een methode toch niet voor u, probeert u dan de andere werkwijze.

Bij deze derde mogelijk oplossing maakt u dus gebruik van de zogeheten 'Loon Online mail relay service'. Deze oplossing is het meest eenvoudig, maar heeft als nadeel dat verzonden e-mails niet ergens in een map 'Verzonden items' staan.

U kiest voor oplossing 3) in het hoofdmenu van Loon voor 'Opties', en dan 'Persoonlijke instellingen', 'Loon Mail'. Daar vult u een aantal velden in. Maar u moet er ook een aantal juist per se leeglaten. Onderstaand per onderdeel meer info.

Gebruik LoonMail...
Vink deze optie altijd aan.


• Naam afzender
Dat is de naam van de 'afzender' die de ontvanger van de mail te zien krijgt. Bijvoorbeeld: Administratiekantoor AA, Zwolle.

• E-mail afzender
Dit is uw eigen e-mailadres. Bijvoorbeeld: info@admkantoorAA.nl

Mailserver
Als 'Mailserver' vult u hier in: mail.online.loon.nl

Poortnummer
Als 'Poortnummer' vult u hier in: 25

Gebruik SSL
'Gebruik SSL' niet aanvinken

Gebruikersnaam
De 'Gebruikersnaam' niet invullen. Het veldje leeglaten, dus.

Wachtwoord
Het 'Wachtwoord' niet invullen. Het veldje leeglaten, dus.

Domein
Het 'Domein' niet invullen. Het veldje leeglaten, dus.

Kopie naar
Hier kunt u het e-mailadres ingeven dat via een CC of BCC een kopie krijgt van de e-mails die u via LoonMail verstuurt. Meestal zal dat uw eigen e-mailadres zijn.

Tevens SPF-record via uw DNS-provider
Bij deze derde oplossing adviseren wij u om bij uw DNS-provider (waar uw domeinnaam is geregistreerd) ook een zogeheten SPF-record aan te maken of aan te passen.

Indien dit bij SPF-record u onbekend is, dient u uw netwerkbeheerder te verzoeken om in het SPF record: 'include:mail.online.loon.nl' in uw DNS-zone 'uwdomeinnaam.nl' op te nemen.

Zonder deze aanpassing wordt uw e-mail wel verstuurd maar zal door modernere e-mailservers veelal worden geblokkeerd als 'niet legitiem'.

Al uw andere gegevens blijven onveranderd bij uw DNS-provider.

Al met al ziet het scherm 'LoonMail' er bij oplossing 3) zo uit:


Afbeelding: Oplossing 3. LoonMail

Let op: voordat u dit tabblad sluit, even een test-e-mail verzenden! Via de optie rechtsonderin. Dat ziet u direct of e.e.a. nu juist door u is ingesteld.